Google Sıralamanızı Etkileyen 5 Yaygın Hata

Google’nin akıllı teknolojisi ve çok özel olarak tasarlanan google algoritması internet sitelerinin sıralamasını özel kriterlere göre düzenlemektedir. Eğer bir internet siteniz varsa ve Google sıralamasında yani SERP de ön planda olmak, ilk sıralarda görünmek istiyorsanız mutlaka yapmanız gereken çalışmalar olmalıdır.

Ayrıca, google sıralama için çalışmalar yapılırken, bazı hatalar ve yanlışlıklar da bulunmaktadır. Yapılan yanlışlar Google sıralamanızı olumsuz olarak etkiler ve sitenizin marka değerini düşürür.

İpucu

SEO Danışmanlığı kapsamındaki tüm yaklaşımlarımızı, danışmanlık sürecimizin detayları ve bu hizmetimizin püf noktalarının açıklandığı SEO Danışmanlığı sayfamız ilginizi çekecektir.

Alan Adı Google Sıralamasını Etkiler mi?

SEO ile ilgili çoğu yanlış anlama, bazı işlemleri yanlış yapma ve hatalar söz konusu google arama sıralaması düzeyinizi kesinlikle olmuşuz etkileyecektir. Bu konularda en çok merak edilen ve tartışılan konu alan adı ya da domain oluyor. Hedeflediğimiz anahtar kelimenin alan adında yer alması önemli değil, ancak yine de Google'ın sıralama faktörlerinde olduğu söyleniyor. SEO'da başarılı olmak için alan adınıza hedef anahtar kelimeyi eklemeniz gerekmez. Anahtar kelimenizin alan adının başında, ortasında veya sonunda olmasının bir sıralama faktörü olarak hiçbir etkisi yoktur.

Alan adının uzunluğunun olumsuz bir etkisi olduğu söylenebilir, yine ücretli alan adlarının ücretsiz alan adlarından bir adım önde olacağını söyleyebiliriz. Burada önemli olan sitenizin google sıralaması konusunda zaten daha önceden almış olduğunuz alan adının meydana getirdiği olumsuzlukları daha çok çalışarak bertaraf etmektir.

Google Sıralamanızı Etkileyen 5 Yaygın Hata

Anahtar Kelimenin Google Sıralamasına Etkisi

Kurduğunuz, çok büyük önem verdiğiniz internet sitenize Google algoritmasının da değer vermesi için web sitesi google sıralaması konusunda iyi ve faydalı işler yapmalısınız. Bu konularda yapılan birçok hata sıralamayı olumsuz olarak etkilemektedir. Hata yapmamak için Google tarafından açıklanan makaleleri, yazıları ve size göndereceği mailleri mutlaka detaylı inceleyip gereken çalışmaları yapmalısınız.

Anahtar Kelimenin Google Sıralamasına EtkisiBurada en çok anahtar kelime uygulaması merak ediliyor. Anahtar kelime uygulaması, bir anahtar kelimeyi bir alt etki alanında veya dizinde barındırmanın SEO üzerinde olumsuz veya olumlu bir etkisi yoktur. Söz konusu uyarılara dikkat etmek ve gereken çalışmaları doğru şekilde yönetmek sıralama konusunda sitenizi ön plana çıkartacaktır.

Domain Geçmişi Nedir?

Kurduğunuz sitenin adını yani domain adresini almışsanız artık o isimle yolunuza devam edeceksiniz demektir. Bu isim ile ilgili önceki yıllarda yapılan yayınlara ve alan geri bağlantılarına bakmanıza aslında gerek kalmaz. Söz konusu olan google sıralaması yükseltme için iyi bir analiz yaparak alan adınızla ilgili geçmişten gelen uzantıları ve backlinkleri reddedebilirsiniz. Domain geçmişi sizin Google platformunda ön plana çıkmanıza engel olmaz.

Tam eşleme yani jenerik domainlerin performansı 2010 öncesi döneme göre artık günümüzde daha da değeri kaybolmuştur. Bu nedenle site sıralama yükseltme çabaları içinde domain ismine aldırmadan orijinal girişler, yoğun site trafiği ve tıklanma olasılığını artırmanın yollarına bakılmalıdır. Günümüzde Google'ın geliştirdiği algoritma sayesinde alan adlarının doğru eşleştirilmesinin önemi giderek azalmaktadır.

Ülke Uzantısı Google Sıralamasını Etkiler mi?

Türkiye’de kullanan ve yayında olan internet sitelerinin ülkeye uzantıları seo sıralama çalışmalarında bazen olumlu bazen de olumsuz bir etki meydana getirebilir. Örneğin, com.tr alan adına sahip bir web sitesi, Türkçe veya Türkiye sınırları içinde yapılan aramalarda faydalı olabilir, ancak küresel olarak başarılı olmayabilir.

Bunun en büyük örneği, Google'ın webmaster araçlarında com.tr alan adları için Tercih edilen coğrafi konum seçeneğinin devre dışı bırakılmasıdır. Burada com.tr yerine sadece com. Uzantılı bir site açılması çok daha faydalı ve etkili olacaktır. Bu etkili ve faydalı bilgileri mutlaka kullanmalı ve gereken özen gösterilmelidir, aksi halde site değeri düşecektir.

Site İçi Faktörler ve Google Sıralaması

İnternet sitelerinin yayın hayatına devam ettiği süreç içerisinde site içi faktörler ve anahtar kelime uygulaması Google sıralamasında büyük etkilidir. Söz konusu google arama sıralaması yükseltme çabaları devam ettirilirken, hedeflenen anahtar kelimeyi doğrudan anahtar kelime yerine ana sayfada, kategori sayfalarında, ürün sayfalarında veya tek tek diğer sayfalarda kullanmak çok daha doğru olacaktır.

Anahtar kelimenin sadece ana sayfada kullanılması seo sıralaması adına yapılabilecek hatalar arasındadır. Anahtar kelimeyi cümlenin başında, ortasında veya sonunda kullanmakta da bir sakınca yoktur. Tavsiyemiz, hedeflenen anahtar kelimenin sağında ve solunda anahtar kelimeler kullanmanızdır. Sitenizin başarısı için çok önemli olan başlık etiketini etkili bir şekilde kullanmak istiyorsunuz.

Meta Açıklama Google Sıralamasında Önemli Mi?

Google sürekli olarak çalışmaların daha düzenli ve başarılı olması adına açıklamalar yayınlıyor ve hatta bu açıklamaları site mail adreslerine de etkili yönetim için gönderiyor. Google tarafından yapılan "meta açıklama" ve "meta anahtar kelimeleri" dikkate almayacağını dair duyurular da yapıldı. Dolayısı ile google sıralama yaparken meta açıklamalarının faydaları olacağını düşünmek ve bu alanda çalışma yapmak bir hata olacaktır.

Alt Başlık SEO İçin Çok Önemlidir

meta açıklama googleSitelerde yayınlanan haber ve içerikler için alt başlık etiketlerinin önemi google sıralaması yükseltme için son derece önemlidir. H1 başlığı olarak da adlandırılan alt başlık türü site sıralaması açısından en önemli başlık türüdür. Alt başlık uygulaması Google tarafından doğrudan bir sıralama faktörü olarak kabul edilmektedir.

  • H1 alt başlıkları için dikkate dilmesi gereken iki konu bulunmaktadır ve şöyle sıralanır;
  • Yayınlanan her sayfada en az 1 H1 etiketinin bulunması son derece önemlidir ve mutlaka yer verilmelidir.
  • İkini önemli olan konu ise H1 etiketinin hiçbir zaman doğrudan bir anahtar kelimeye hedeflenmemesi gerektiğidir.

Alt başlık etiketi konusunda hassas olunması ve mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Bu uygulama sitenin ileri bir seviyeye geçmesinde son derece etkilidir.

SEO Sıralamasında Başlık Hataları

Alt başlıklar H1 olarak tanımlanırken normal ana başlıklar H olarak internet dilinde tabir edilir. Bu H başlık işaretlerini kullanırken bazı hatalar da yapılıyor. Metin içerisinde alt başlık olarak H2 ve H3 başlıklarını kullanabilirsiniz. Yazının alt başlığında H2, H3 etiketlerini de kullanabilirsiniz. Anahtar kelimeniz bu etiketlerde yer alıyorsa yardımcı olacaktır. Ancak ana başlıkta bunların kullanılması bir hata olarak gösterilir.

Google Sıralaması için Anahtar Kelime Yoğunluğu Ne Olmalıdır?

Sahip olduğunuz sitenizde google sıralama yükseltme çabanız varsa ve bunu önemsiyorsanız mutlaka anahtar kelimenin yoğunluk derecesine de dikkat etmelisiniz. Herhangi bir sayfadaki metinde anahtar kelime ile ilgili resmi bir Google açıklaması bulunmamaktadır. Araştırmalara ve birçok SEO uzmanının popüler görüşüne göre anahtar kelime yoğunluğu

Makaledeki Kelime Sayısı Google Sıralamasını Etkiler Mi?

Google tarafından yapılan hiçbir açılamada söz konusu olan google da sıralama yükseltme hususunda makalelerin kelime sayısına değinilmez. Buradan anlaşılması gereken konu sitede yayınlanan içeriklerin kelime sayısının azlığı ya da çokluğu Google sıralamasına olumlu ya da olmuşuz katkı sağlamaz.

Sitemin google sıralaması için yazdığım yazıların ne kadar uzun olması gerekir şeklinde sorular geliyor. Burada dikkat edilmesi gereken yazının konusu itibari ile ne kadar olması gerekiyorsa o kadar yazılmasıdır.

Sitenize gelen bir ziyaretçi aradığı bilgiyi bulamazsa veya bunalırsa yazımızdaki kelime sayısını tekrar gözden geçirmemiz gerekir. Makale uzunluğu ve SEO ilişkisi üzerine yapılan çalışmanın sonuçları çok ilginç; Makaledeki kelime sayısı birbiriyle doğru orantılıdır. Başka bir deyişle, kelime sayısı ne kadar yüksek olursa, sıralama da o kadar yüksek olur.

Metnin Uzunluğu Okunma Sayısını Artırır

Sitenizde yayınlayacağınız yazılan etkili bir başlıkta olması, yazıların orijinal metin şeklinde düzenlenmesi Google sıralamasını etkiler ancak metnin uzunluğu buna etki etmez.

Tabi burada yazının uzun ve ilgi çekici olması siteye giren kullanıcının sitede daha uzun süre kalmasını sağlar. Özellikle içeriğinizin başında, önemli içerik konularına bağlantılar yapılması size okunabilir bir avantaj sağlar ve Google site sıralaması bunu dikkate alır.

Google arama sonuçlarında size avantajlı bir başlangıç ​​sağlayacak olan ilgili içerik bölümü oluşturmanız ve okunurluğu ve site trafiğini artıracaktır. Bu da doğal olarak Google’nin dikkatini çeker. İçerik yoğunluğu ve Google sıralaması sitede yayınlanacak olan içeriklerde yer almasını istediğiniz anahtar kelime yoğunluğunda aşırıya kaçmak da ters tepki yapabilir.

Bunun için daha önce de bahsettiğimiz gibi anahtar kelime konusunda yüzde 3 sınırını zorlamayın. Ayrıca içerik yoğunluğuna da dikkat edin. Sitenizde ne kadar yoğun bir şekilde içerik girişi yapılmışsa ziyaretçilerin ve google kelime sıralama algoritmasının dikkatini o kadar çok çekeceksiniz demektir.

Makaledeki anahtar kelime yoğunluğu %3'ü geçmemelidir. Bir konu hakkında bilgilendirici bir makale yazıyorsanız ve anahtar kelime yoğunluğunu düşünmüyorsanız, yazdığınız makaledeki anahtar kelime yoğunluğu asla %3'ü geçmeyecektir. Makalenin ilk paragrafında veya ilk 100 kelimesinde anahtar kelime kullanımına dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Anahtar kelime arama motoruna yazılan ve aranan kelimelerin sonuçlarında sizin ortaya çıkmanızı sağlayacak ve google site sıralama sayfasında önlere gelmenize imkan verecektir. Kaliteli içerik kavramının bir diğer boyutu da yazacağınız içeriğin o konuyla ilgili olması ve o konuyu tam olarak kapsamasıdır.

Google bu tür içeriği sever (konuyla ilgili eksiksiz bilgi sağlar). Gerekirse konuyla ilgili sık sorulan sorularla ilgili bölümler de oluşturabilirsiniz. Sayfa Yükleme Hızı Sitenizi Geliştirir Google sıralamasında etkili olan kriterlerden biri de sayfanın yüklenme hızıdır. Hızlı yüklenen sayfalar, kullanıcı deneyimini artırır ve gelen bir ziyaretçinin daha fazla sayfa görmesini sağlar. Geç yüklenen sayfalarda kullanıcılar vakit kaybetmek istemezler ve bekleme süresi dolmadan sayfadan ayrılabilirler bu ayrılışlar kesinlikle google sıralaması açısından büyük bir olumsuzluktur.

Hem yazılım hem de sunucu tarafında gerekli optimizasyonları yaparak sayfa yükleme hızını en üst düzeye çıkarmanız gerekir. Sitenizin yüklenme hızı hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki iki aracı kullanmanızı öneririz Özellikle Chrome ile Google, sayfalardaki kullanıcı davranışlarını inceleyebilir ve buna göre sıralayabilir.

Mobil cihazların çok önemli olduğu günümüzde, mobil öncelikli indeksleme çoğu web sitesinde aktiftir. Mobil sitenizin hızını optimize etmeniz hem sitenizin daha çok ziyaret edilmesini hem de google seo sıralaması konusunda avantajlı olmanızı sağlar. Sayfa hızı açısından Google'ın girişimlerinden biri olan Accelerated Mobile Pages (AMP), mobil kullanıcıların sayfalara hızlı bir şekilde erişmesine yardımcı olur.

Hatta özellikle haber sayfalarında kullanılan AMP teknolojisini optimize ederek işletme sayfanızda bile kullanabilirsiniz. Sayfaların Anahtar Kelimeyle Eşleşmesi Bir ziyaretçi, Google'dan belirli bir anahtar kelimeden sitemize gelirse, bu konuyla ilgili tüm bilgileri, resimleri, videoları bulmalıdır. Aksi takdirde içeriğimiz ilgili anahtar kelimede devalüe edilecektir. Oluşturduğumuz tüm içerikler mümkün olduğunca ilgili bir konu ile zenginleştirilmelidir. Hiçbir İçeriği Kopyalamayın Site yöneticilerinin site google sıralaması konusunda en büyük hataları kopya içeriklerle sayfalarını doldurmalarıdır. Kesinlikle hiçbir sayfayı kopya olarak girmemelisiniz.

Zaten bir başka sitede yer alan yazının aynısının sizin sitenizde olması Google tarafından en sevilmeyen bir durumdur. Kopyala-yapıştır içerik, diğer bir deyişle kopya içerik sitemize yarardan daha çok zarar verecektir. Google'ın açıkladığı gibi, bir konuyla ilgili bir makaleyi ne kadar değiştirirsek değiştirelim, Google bu durumu anlar ve sitemize olumsuz bir puan verebilir. Bu olumsuzluk da kesinlikle seo sıralaması açısından büyük bir hata anlamına gelir.

Görümün Optimizasyonu Çok Önemli Gelişen teknoloji ile internete bağlanan çoğu cihazın yüksek teknolojili mobil cihazlar olduğu ve internet hızlarının yeterli olmadığını düşünürsek sitenizin açılma hızını etkileyen faktör görseldir. Optimize edilmemiş görseller sayfanızın gereksiz yere geç açılmasına neden olacaktır. Kullanıcı deneyimi açısından son derece kötü olan bu durum için iyi tasarlanmış bir tema ve gerekli eklentileri kullanarak bu durumu lehinize çevirebilirsiniz.

Görsel boyut sadece görüntü optimizasyonunda önemli değildir. Özellikle Google Spiders'ın görsellerinizi iyi anlayabilmesi için alt etiketler, başlıklar, görsel yükseklik ve genişlik değerleri belirtilmelidir. Sık Sık Sitenizi Güncelleyin Sitelerin google sıralama yükseltme konusunda en büyük hatalardan biri de içeriklerin uzun bir süre değişmemesidir.

Google'ın kafein güncellemesi ile Google, sürekli güncellenen daha önemli içerikler haline geldi. Özellikle güncel kalan DA (Domain Authority) web sitelerinin değerleri artmaya başlamıştır. İçeriği düzenlerken, eklerken veya kaldırırken büyük değişiklikler yaptığınızdan emin olun. Nokta, virgül yerine paragraf eklemek daha faydalı olacaktır. Güncellemelerin sıklığı da web sitesinin türüne göre değişir. Kurumsal ve statik içerikli bir sayfanız varsa 2-3'te bir güncellemeniz yeterlidir.

Google, sürekli olarak içerik aradıkça ve içeriğinizi güncelledikçe davranışınızı ödüllendirecektir. Birçok SEO uzmanının aksine, içeriğinizde veya site genelinde harici linklerin paylaşılması sitenizin içeriğini olumsuz etkilemez. Google algoritmasının temelini oluşturan geri bildirim ağlarından tam olarak yararlanmak için gerektiğinde geri bağlantı kullanmaktan kaçınmayınız. Bu yazılarınızın kalitesini artıracaktır.

SEO İçin Yazım Kuralları Önemlidir

Hangi dilde yazarsanız yazın içeriklerin son derece düzgün, doğru ve yazım hatalarından arındırılmış olması gerekir. İçeriğin yazım kurallarına uymak içeriğin kalitesini artırır ve Google onu iyi yorumlar. Yazım kurallarına uymak, içeriğinizin okunabilirliğini de artırır, bu da kullanıcı deneyimi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Google'ın nefret ettiği yinelenen içeriği sitenize asla eklemeyin. Hem başka sitelerde bulduğunuz içerik hem de sitenizde 1'den fazla olan aynı içerik sitenize büyük zarar verebilir. Sitenize eklediğiniz tüm içerikler özgün, hatta mümkünse benzersiz içerik olmalıdır. Mobil Web Sitesini Önemseyin Tüm SEO çalışmalarının ortak görüşü kesinlikle mobil sitelerin önemidir. Aktif indekslemenin ilk sırada geldiği günümüzde, tüm çalışmalarınızı masaüstü sayfanıza göre değil, mobil sayfanıza göre yapılandırmalısınız.

Sitenizin içeriğinde kullandığınız her türlü faydalı materyal, içeriğinizi ve tabii ki sitenizi geliştirecektir. İçeriğinizdeki görsellere ek olarak, video vb. materyallerin kullanımına dikkat edin. Ancak bu video, fotoğraf ve diğer tüm içerikleri ayarlarken mobil veriye göre ayarlayın ve mobil cihazlardan en iyi şekilde görünmeyi sağlayın. Bugün internet kullanıcılarının büyük çoğunluğu mobil cihazları tercih ediyor ve Google kelime sıralaması konusunda mobil ve akıllı cihazların önemli daha fazla gündemde tutuluyor. Sitede dahili linkleri önemseyin. Google tarafından harici linklerin bir zararı olmadığı vurgulanırken dahili linklerin de bir o kadar faydasından bahsediliyor.

Sitenizde daha önce yayınlanan içeriklerle ilgili daha sonra bir içerik girdiğinizde önceli sayfaların linkini burada geçirin. Bu site içi hiyerarşi açısından da oldukça önemlidir. Sitede zengin bir hiyerarşi sağlayın ve birçok dahili bağlantı kullanın. Sitede, ürün sayfaları gibi sitelerde yayınladığınız blog gönderilerinde diğer ilgili dahili bağlantıları oluşturduğunuzdan emin olun. Bir sayfaya ne kadar çok bağlantı yönlendirirse, o sayfa hakkında Google'ı bilgilendirmek o kadar önemli olacaktır.

Sitemizde olmaması gereken durumlardan biri de kırık linklerdir ve Google sıralama için önemlidir. Harici ve dahili tüm çalışmayan bağlantıları kontrol etmemiz ve ayarlamamız gerekiyor. Verdiğiniz linklerin mutlaka çalışmasına dikkat edin. Şirket Sitelerinde Reklam Kullanmayın Sitelerin SRO çalışmalarında yapılan en büyük hatalardan biri de reklam kullanmaktır.

Elbette bir haber sitesi ya da blog sitesi reklamları önemser ancak sadece bir şirket sitesi iseniz reklam kullanılmaması önemsenir. Kurumsal bir web siteniz varsa, web sitenizin kalitesini bozmamak veya web sitenizin açılış hızını etkilememek için reklam şirketlerinden alınan etiketleri kullanmamakta fayda var. Alan adının otoritesi yüksekse, yani önceki içerikler Google kriterlerine uygun ve kullanıcılar için faydalıysa bundan sonra sitenizde yayınlamak istediğiniz içeriklerden bir adım önde olacaksınız.

Burada google sıralamam nedir diye merak ederseniz çok daha iyi yerde olduğunuzu görürsünüz. Toplam 5 tıklama ile sitenizdeki içeriklere her yerden erişilebildiğinden emin olun. 5'ten fazla adıma tıklamak kullanıcı davranışını olumsuz etkiler. URL yapısı ve kısa URL'lerin önemi sitedeki bağlantılarınız kesinlikle arama motorlarının dost olarak kabul ettiği SEF URL olmalıdır.

Ayrıca bağlantılarınızın kısa olduğundan emin olun. Özellikle haber ve blog sitelerinde içerik konusunda konuk yazarlarınızdan destek alma gayreti içinde olun. Farklı kişilerin farklı yazıları ve içerikleri web sitenizi zenginleştirmenize büyük katkı sağlar. Burada içerik girilirken anahtar kelime sıralama konusunda yazarları ve diğer kişileri bilgilendirin. Ancak bir alt kategori hiyerarşisi oluşturmak için yalnızca etiketleri kullanın.

Etiketleme sistemi ülkemizde en çok yanlış anlaşılan sorunlardan biridir. Birçok web yöneticisi ve içerik düzenleyicisi, anahtar kelimeleri hedeflemek için etiketler kullanır. Bu tarz bir seçeneği tercih etmişseniz çok yanlış bir uygulama olduğunu bilmelisiniz. Sitenizin bir etiket işlevi varsa, bunu bir alt kategori hiyerarşisi oluşturmak için kullanabilirsiniz. Listelenen veya numaralandırılmış içerik, makalenizin okunabilirliğini artırır ve ziyaretçiye keyifli bir deneyim yaşatır.

Google, listelenen veya numaralandırılmış bölümleri olan içeriğe öncelik verir. Featured Snippet gibi bölümlerin olması sizi öne çıkarabilecek önemli maddelemelerdir. Bazı içerikler, bağlanan harici bağlantıların sayısı normal içeriği aştığında ve normal içeriği engellediğinde gerçekleşir. Bu gibi durumlarda Google'ın içeriğimizi ilk sıraya koymasını bekleyemeyiz.

Yeni İçerik Yerine İçerik Güncelleme Aynı olayla ilgili birden fazla içerik girmek yerine içeriği güncellemek çok daha yararlı olacaktır. Siz de pek çoklarının yaptığı hataya düşmeyin ve konu ile ilgili yeni içerik girmeyin, eski içeriğinizi güncelleyin. Özellikle alt sektör sitelerinde, aynı konuda yayınlanacak yeni içerik yerine önceden alakalı içeriğin nasıl güncelleneceğini seçin. Bu, eski içeriğinizin kalitesini daha da artıracaktır.

Sitenizi ve alt sayfalarınızı arama motoru odaklı değil, kullanıcı odaklı tasarlayın. Kullanıcı odaklı tasarım yaparken Google'ın gerektirdiği kriterleri sağlamak seo sıralama listesinde size büyük avantajlar sağlayacaktır. Sayfa Düzeyinde Sıralama Kriterleri Önemlidir Kullanıcılar tarafından sitenize gereksiz içerik eklemeniz sitenizin kalitesini olumsuz etkiler ve sayfa düzeyinde yani site düzeyinde ceza almanıza neden olur.

Yeterli ve uygun içeriklerle ve anahtar kelime sıralaması ile sitenizin kalitesini, görünürlüğünü ve sıralamasını artırmaya çalışın. Yeter ki Giriş olsun da ne olursa olsun mantığı SEO çalışmaları açısından oldukça büyük bir hatadır. Google, sitedeki iletişim sayfasının içeriğini dikkate alır. Gerekirse ad, soyad, adres, telefon, harita üzerinde konum ve iletişim formundan oluşan bir iletişim sayfası oluşturmanızı öneririz.

Sayfanızda bir önceki içeriğin kalitesi daha sonra yayınladığınız içeriklerin sıralamasını etkiler, alan adı güven kriteri olarak da adlandırılan bu durumu göz önünde bulundurmalı ve her zaman kullanıcılar için faydalı içerikler yayınlamaya özen göstermeliyiz. Sitenizi ve Alt Sayfalarını Güncelleyin Web sitesini ve alt düzey sayfaları gerektiği gibi düzenli olarak güncellemenizi öneririz.

Google'ın sürekli güncellenen web sayfalarını ön plana çıkardığı bilinmektedir. Hedef kitleniz yerel ise veya yerel anahtar kelimelerde büyümek istiyorsanız, sitenizin şehrinizdeki bir veri merkezinden gönderilmesi gerekir. Bu durum Google kelime sırası başarınızı artıracak ve arama motorunda sizi ilk sıralara yerleştirecektir.

Gizlilik Sayfalarınızı Optimize Edin Kendi web sitenizdeki "Gizlilik Bildirimi" gibi web sitenizi optimize etmeniz gerekiyor. Özellikle Google, karmaşık veya otomatikleştirilmiş meta açıklamaları sevmez ve değer vermez. Google’ının değer vermediği hiçbir sitenin sıralamada başarılı olma şansı yoktur. Google ayrıca bu hataları ve kopyaları Search Console aracılığıyla web sitesi sahiplerine bildirir.

Google tarafından bildirilen hataların ana başlıklarını şöyle sıralayabiliriz; Sürekli tekrar eden meta açıklamaları Gereğinden çok daha fazla meta açıklamaları Olması gereken minimum seviyeden daha kısa meta açıklamalar Başlık etiketlerinin eksik olduğu sayfalar ve siteler Aynı başlığın pek çok içerikte kullanılması ve tekrar edilmesidir. Başlıkların çok uzun olması Bilgilendirici olmayan başlık etiketleri Google tarafından sık sık yapılan açıklamalarda söz konusu hataların yapılması ve sürekli tekrar edilmesi sitenin değerini büyük oranda düşürecektir.

Sitenizi Mobil Uyumlu Hale Getirin Pek çok internet süte yöneticisi sitenin kontrolünü ve içerik yönetimini masa üstü bilgisayarlardan yaparken mobil cihazları dikkate almaz. Google sıralama ve SEO çalışmalarında en büyük hatalardan biri sitenin mobil uyumlu olmamasıdır. Google açısından mobil indeksleme son derece önemlidir çünkü dünya üzerinde internet tıklamalarının çok büyük bir çoğunluğu mobil cihazlarla yapılmaktadır.

Google'ın sıralamada mobil olmayan siteleri arka plana koyduğunu hepimiz biliyoruz. Sizin de internet sitenizin mobil cihazlara uygun bir görünüme sahip olması söz konusu sıralama açısından büyük avantajlar sağlayacaktır. Sitenizde Videolarla Çokça Yer Verin Günümüzün internet ekosistemi bir video çağıdır. Youtube ile birlikte çoğu internet kullanıcısı video içeriklerine yönelmiştir.

Günümüzde insanlar yazı okumak yerine olayları ve haberleri video izleyerek anlamayı daha çok tercih ediyor. Dolayısı ile daha çok videoya yer vermeniz daha çok kullanıcı tarafından izleneceğiniz ve daha uzun süre kullanıcının sitede kalacağı anlamına geliyor. Sayfa Erişilebilirliği Önemli Web sitesinin kullanılabilirliği, kullanıcı deneyiminin temel bir parçasıdır.

Söz konusu sahibi olduğunuz internet sitesinin erişilebilir olması büyük önem taşıyor. Kanıt olmasa da bir web sitesinin herhangi bir sayfasına gitmek için 4'ten fazla işlem yapmamanız gerektiği söyleniyor. İnsanlar internet sitesine girdiklerinde akıcılığını, doğru görünümü ve okuma kolaylığını isterler.

Sitenin bu açıdan erişilen-bilir olması ve kolay okunması kullanıcıya keyif verecek ve sitede daha uzun süre kalmasını sağlayacaktır. Kullanıcı Etkileşimini Önemseyin Siteniz için manuel olarak geri bağlantı oluşturuyorsanız, geri bağlantı aldığınız alan adlarını mümkün olduğunca çeşitlendirmenizde fayda var. Yalnızca belirli alanlardan gelen geri bağlantılar, sitenizin anahtar kelimelerdeki sıralamasını olumsuz etkileyebilir.

Eğer oluşturduğunuz backlink uygulaması manuel olarak yönetiliyorsa linkleri ve metinleri birbirinden ayırarak kullanmak daha etkili olacaktır. Kelimelerin tekrar etmesi ve sık sık aynı kelimelerin kullanılması bir dezavantajdır.

Sitenize bağlanan edu veya gov alan adı uzantılarına sahip geri bağlantıların kanıtlanmış bir faydası olmasa da bu tür alanlardan gelen geri bağlantılar sitenize fayda sağlayacaktır. Bugün her site yöneticisi ve kullanıcısı Google arama motorunda ön planda olmak ve sıralamada iyi bir yerde bulunmak istiyor ancak bu amaçla yapılan pek çok çalışma hata olarak algılanıyor. Söz konusu hataları en aza indirmek ve başarı sağlamak için yapılan uyarıları dikkate almak son derece önemlidir.