Albert Solino

Yurt Dışı Tasarım Tescil

Yurt dışı tasarım tescil ile uluslararası mecrada da ürün ve tasarımlarınızı koruma altına alın!

Yurt Dışı Tasarım Tescili Nedir?

Yurt dışı tasarım tescili ile bir ürün veya ürün unsuruna da tasarım tescil yaptırmak da mümkündür. Burada tasarım tescilin kapsamı; gündelik yaşantımızda bizlere eşlik eden ve yaşamımızı kolaylaştıran ürün veya ürün unsurlarının renk, doku,esneklik gibi estetik duyularımıza hitap eden desen ve süslemeler ile birleşmesiyle ortaya çıkan tasarımları konu edinmektedir. Yapılan tasarımın yeni ve özgün olması gibi nitelikleri barındırması gerekir. Bu nitelikler yurt dışı tasarım tescilinin en önemli kriterlerinden biri olduğu gibi ayrıca kanuna uygun yapılan tasarımların tescile konu olabileceğini söyleyebiliriz. Diğer bir ifadeyle firmaların Türkiye içerisinde sahip oldukları tescil hakkını uluslararası arenada kullanabilmesi ve 3. kişilere karşı ürünlerinin korunmasını sağlayan işlemdir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise kanuna uygun tasarım kavramıdır. Tüm uygunlukları sağlayan endüstriyel tasarımlar için uluslararası tasarım tescili yapılabilir. Türkiye’de yurt dışı tasarım tescil ürünleri Lahey anlaşması çerçevesinde gerçekleştirilir. Bu şekilde birden çok ülkeye ayrı ayrı işlem yapma yükünü ortadan kaldırmış olursunuz.

Tescil yapılmak istenen ülkenin Lahey anlaşması şartlarını kabul etmiş olması gerekir. Uzman ekibimizle tasarımlarınızın yurt dışı tescil sürecini kolaylaştırabilirsiniz.

Yurt Dışı Tasarım Patenti Nasıl Yapılır?

Günlük yaşantımızda tasarım patenti olarak sıklıklarla karşılaştığımız bu kavram esasen tasarım tescilidir. Tasarım tescili ve patent tescili ise ayrı kavramlardır. Tasarım tescili ile ürünün sadece görüntüsü korunurken, bir probleme çözüm ürettiği kanıtlanabiliyorsa patent tescili ile tasarım korunabilir. Uluslararası tasarım tescil müracaatında bulunabilmek için bazı aşamaların tamamlanması gerekmektedir. Bunlar içerisinde başvuru formunun doldurulması, tasarıma ait görseller, başvuru ücretinin ödenmesi ve ödendiğine dair belgelerin hazırlanması ile başvuru işlemi gerçekleştirilir. Yurt dışı tasarım tescil süresi 5 yıldır. 5 yıl süre ile tasarım hakkınız korunur. Bu sürenin sona ermesi ile birlikte süre uzatma talebinde bulunabilirsiniz. Toplam uzatma süreli başvuru yapılan ülke mevzuatına göre değişiklik gösterebilir, incelenmelidir.

Albert Solino Yurt Dışı Tasarım Tescil Hizmeti ile markanızı dünyaya açın.

Yurt Dışı Tasarım Tescili İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yurt Dışı Tasarım Tesciline Kimler Başvurabilir?

Tasarım Tescili İle Tanımlanan Haklar Nelerdir?

Lisan ile çoğaltma

Maddi ve manevi tazminat haklarına konu olma

Devretme

Kullanma, üretim faaliyetlerinde bulunma

Rehin bırakma

Neden Endüstriyel Tasarım Tesciline İhtiyaç Duyarız?

Tanıtım, satış, pazarlama prestij ve daha birçok alanda rekabet avantajı sağlamak için sizde Albert Solino uzman kadrosu ile tanışın!

Yurt Dışı Tasarım Tescil

Albert Solino’nun Yurt Dışı Tasarım Tescil Hizmeti için bizimle iletişime geçin!