Albert Solino Yenilikçi Mühendislik Çözümleri İnşaat Enerji San. Tic.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2021

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Albertsolino Yenilikçi Mühendislik Çözümleri İnşaat Enerji San. Tic. Ltd. Şti. (“Şirket”) tarafından toplanan ve işlenen kişisel veriler, Şirket’in koruması altındadır. Kişisel veriler, Şirket tarafından işbu Aydınlatma Metni kapsamında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ikincil düzenlemeleri ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin sair mevzuatı uygun olarak işlenmektedir.

KVKK uyarınca kişisel veriler, kimliğinizi belirli ya da belirlenebilir kılan her türlü bilgi anlamına gelmektedir. Şirket tarafından işlenen kişisel verileriniz, bunların işlenme amaçları, aktarılabileceği alıcı grupları, toplanma yöntemi, hukuki sebebi ve söz konusu kişisel verilere ilişkin haklarınız aşağıda yer almaktadır. 

A- ÇEVRİMİÇİ ZİYARETÇİLERİMİZ

A.I. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ NELERDİR?

İnternet sitemizi ziyaret etmeniz halinde aşağıdaki kişisel verileriniz işlenebilecektir:

  • İşlem Güvenliği Bilgileriniz: IP adresi bilgileri, internet sitesi giriş-çıkış bilgileri.

İnternet sitemizi ziyaret etmeniz ve iletişim formumuzu doldurmanız halinde aşağıdaki kişisel verileriniz işlenebilecektir:

  • Kimlik Bilgileri: Ad ve soyad
  • İletişim Bilgileri: Telefon no, e-posta adresi,
  • İşlem Güvenliği Bilgileriniz: IP adresi bilgileri, internet sitesi giriş çıkış bilgileri.
  • Diğer kişisel verileriniz : Mesaj bilgisi ve içeriği.

İnternet sitemizi ziyaret etmeniz ve sürdürülebilirlik testimizi çözmeniz halinde aşağıdaki kişisel verileriniz işlenebilecektir:

  • Kimlik Bilgileri: Ad ve soyad
  • İletişim Bilgileri: Telefon no, e-posta adresi,
  • İşlem Güvenliği Bilgileriniz: IP adresi bilgileri, internet sitesi giriş çıkış bilgileri.
  • Diğer kişisel verileriniz : Firma ismi ve Unvanınız.

A.II. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI

Kişisel verileriniz, ilgili mevzuata uygun olarak aşağıdaki amaçlar ile işlenebilecektir;

  • Kullanıcılar tarafından yöneltilen talep ve önerilerin değerlendirmesi,
  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • 5651 Sayılı Kanun’dan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi,
  • İlgili mevzuat gereği saklanması gereken bilgilerinizin muhafazası; bilgi kayıplarının önlenebilmesi için kopyalanması, yedeklenmesi; bilgilerinizin tutarlılığının kontrolünün sağlanması, şebekelerimizin ve bilgilerinizin güvenliği için gerekli teknik ve idari tedbirlerin alınması,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlarla, yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi, yasal takiplerin ve hukuki süreçlerin yürütülmesi.

A.III. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARIMI

Kişisel verileriniz, KVKK’nın kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin hükümleri kapsamında işbu Aydınlatma Metni’nin A.II. başlığı altında yer alan amaçların gerektirdiği ölçüde yurt içindeki yetkili kurum ve kuruluşlara, yine aynı amaçları gerçekleştirmek için hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız gerçek veya tüzel kişilere, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize ve yetkililerine, yapılan sözleşmelerin size teslimini gerçekleştiren kargo şirketlerine, yurt dışındaki; hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız gerçek veya tüzel kişilere, tedarikçilerimize ve yetkililerine, ortaklarımıza, iştiraklerimize ve bağlı ortaklıklarımıza, gönderdiğimiz ileti ve e-postaların gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz tüzel kişilere ve üçüncü kişilere aktarılabilmektedir.

A.IV. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNİN HUKUKİ SEBEBİ VE TOPLANMA YÖNTEMİ

Kişisel verileriniz internet sitemizi ziyaret etmeniz sırasında elektronik mecralardan yukarıda yer verilen amaç dahilinde Kanun’un 5 ve 8. madde hükümlerinde sayılan ve aşağıda yer verilen hukuka uygunluk sebeplerine dayanılarak otomatik veya otomatik olmayan yollarla işlenmektedir.

  • Şirket’in tabi olduğu mevzuatta öngörülmüş olması, 
  • Şirket’in hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Tarafınızca alenileştirilmiş olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydıyla, Şirket’in meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması.
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Tarafınızdan açık rıza verilmesi.

B- FİZİKSEL ZİYARETÇİLERİMİZ

B.I. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ NELERDİR? 

Şirketimizi ziyaret etmeniz halinde, ad soyad, e-posta, telefon numarası, meslek bilgisi, ziyaretçi giriş çıkış kayıt bilgileri, kamera kayıtları, kablosuz internet erişimi talebiniz olması halinde ise; IP adresi, internet giriş-çıkış log kayıtları, şifre ve parola bilgileriniz işlenebilmektedir.

B.II. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI

Şirketimizi ziyaret etmeniz halinde; şirket içi güvenliğin sağlanması, etik ihbar sürecinin yürütülmesi, kapı geçiş raporu tutulması, suç ya da hukuka aykırılık durumunda yetkili mercilere bilgi verilmesi, misafir kablosuz internet ağının güvenliğinin sağlanması amaçları kapsamında kişisel verileriniz işlenmektedir.

B.III. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI

Kişisel verileriniz, KVKK’nın kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin hükümleri kapsamında işbu Aydınlatma Metni’nin B.II. başlığı altında yer alan amaçların gerektirdiği ölçüde yurt içindeki yetkili kurum ve kuruluşlara, yine aynı amaçları gerçekleştirmek için hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız gerçek veya tüzel kişilere, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize ve yetkililerine, yapılan sözleşmelerin size teslimini gerçekleştiren kargo şirketlerine, yurt dışındaki; hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız gerçek veya tüzel kişilere, tedarikçilerimize ve yetkililerine, ortaklarımıza, iştiraklerimize ve bağlı ortaklıklarımıza, gönderdiğimiz ileti ve e-postaların gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz tüzel kişilere ve üçüncü kişilere aktarılabilmektedir.

B.IV. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNİN HUKUKİ SEBEBİ VE TOPLANMA YÖNTEMİ

Kişisel verileriniz, Şirket yerleşkesini ziyaret etmeniz halinde sizlerden; fiziki, yazılı, sözlü ya da güvenlik kamerası aracılığıyla yukarıda belirtilen amaçlar dâhilinde KVKK’nın 5, ve 8. madde hükümlerinde sayılan ve aşağıda yer verilen hukuka uygunluk sebeplerine dayanılarak toplanmakta, saklanmakta ve işlenmektedir.

 

  • Fiili imkânsızlık halleri ortaya çıkması durumunda, rızanızı açıklayamayacak durumda bulunmanız veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

C- POTANSİYEL MÜŞTERİLERİMİZ/İŞ ORTAKLARIMIZ/TEDARİKÇİLERİMİZ

C.I. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ NELERDİR? 

Şirket ile ilişkiniz kapsamında aşağıdaki kişisel verileriniz işlenmektedir; 

  • Kimlik Bilgileriniz: Ad soyadı, TC
  • İletişim Bilgileriniz: Adres bilgisi, e-posta, telefon numarası,
  • Diğer Bilgiler : Talep bilgisi, mesaj bilgisi, mail bilgisi vb.

C.II. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI

Şirket ile ilişkiniz kapsamında elde edilen kişisel verileriniz aşağıda yer verilen amaçlarla işlenmektedir.

  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Ürünlere yönelik teklif sürecinin yürütülmesi,
  • Ürünlere yönelik tanıtım, pazarlama faaliyetlerinin yerine getirilmesi,
  • Hedef kitle belirlemeye yönelik analiz çalışmalarının yürütülmesi,
  • Mevzuattan doğan yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi.

C.III. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARIMI

Kişisel verileriniz, KVKK’nın kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin hükümleri kapsamında işbu Aydınlatma Metni’nin C.II. başlığı altında yer alan amaçların gerektirdiği ölçüde yurt içindeki yetkili kurum ve kuruluşlara, yine aynı amaçları gerçekleştirmek için hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız gerçek veya tüzel kişilere, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize ve yetkililerine, yapılan sözleşmelerin size teslimini gerçekleştiren kargo şirketlerine, yurt dışındaki; hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız gerçek veya tüzel kişilere, tedarikçilerimize ve yetkililerine, ortaklarımıza, iştiraklerimize ve bağlı ortaklıklarımıza, gönderdiğimiz ileti ve e-postaların gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz tüzel kişilere ve üçüncü kişilere aktarılabilmektedir.

C.IV. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNİN HUKUKİ SEBEBİ VE TOPLANMA YÖNTEMİ

Kişisel verileriniz, Şirketimizle hukuki ilişkinizin kurulması esnasında ve söz konusu ilişkinin devamı süresince sizlerden,  iş ortaklarımızdan, yasal mercilerden olmak kaydıyla internet sitesi, muhtelif sözleşmeler, elektronik posta araçları üzerinden, Şirketimiz ile yapılan yazılı veya sözlü iletişim kanalları aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmaktadır. Bu doğrultuda toplanan kişisel verileriniz, KVKK’nın 5. ve 8. maddelerinde belirtilen ve aşağıda yer verilen hukuka uygunluk sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

  • Açık rızanın alınması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

D- MÜŞTERİLERİMİZ

D.I. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ NELERDİR? 

Şirket ile ilişkiniz kapsamında aşağıdaki kişisel verileriniz işlenmektedir; 

  • Kimlik Bilgileriniz: Ad soyadı, TC kimlik no, imza
  • İletişim Bilgileriniz: Adres bilgisi, e-posta, telefon numarası, kayıtlı elektronik posta adresi (KEP), 
  • Hukuki İşlem Bilgileriniz: Dava dosyasındaki bilgiler, adli makamlarla yazışmalardaki bilgiler,
  • Finans Bilgileriniz: Banka, hesap ve kart bilgileri, fatura ve borç bilgisi, kredi ve risk bilgileri, 
  • Müşteri İşlem Bilgileriniz: Sipariş bilgisi, talep bilgisi, fatura, senet, çek bilgileri.

D.II. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI

Şirket ile ilişkiniz kapsamında elde edilen kişisel verileriniz aşağıda yer verilen amaçlarla işlenmektedir.

  • Ürünlerin satış süreçlerinin yürütülmesi,
  • Ürünlere yönelik satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi,
  • Kişiye özel ürün hazırlama sürecinin yürütülmesi,
  • İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Muhasebe süreçlerinin yürütülmesi,
  • Talep ve şikayetlerin yönetimi,
  • Müşterilere yönelik bilgilendirme yapılması,
  • Ürün ve hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi,
  • Müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi,
  • Ürünler, yayınlar, etkinlikler ve iş hayatına yönelik bilgilendirme, etkinliklere davet, tebrik, tanıtım iletileri gönderilmesi, 
  • Etik ihbar sürecinin yürütülmesi,
  • Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,
  • Raporlama sürecinin yürütülmesi,
  • Vadeli satış sürecinin yürütülmesi,
  • Hukuk işlerinin takibi, yürütülmesi ve raporlanması,
  • Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi.

D.III. İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI

Kişisel verileriniz, KVKK’nın kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin hükümleri kapsamında işbu Aydınlatma Metni’nin D.II. başlığı altında yer alan amaçların gerektirdiği ölçüde yurt içindeki yetkili kurum ve kuruluşlara, yine aynı amaçları gerçekleştirmek için hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız gerçek veya tüzel kişilere, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize ve yetkililerine, yapılan sözleşmelerin size teslimini gerçekleştiren kargo şirketlerine, yurt dışındaki; hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız gerçek veya tüzel kişilere, tedarikçilerimize ve yetkililerine, ortaklarımıza, iştiraklerimize ve bağlı ortaklıklarımıza, gönderdiğimiz ileti ve e-postaların gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz tüzel kişilere ve üçüncü kişilere aktarılabilmektedir.

D.IV. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNİN HUKUKİ SEBEBİ VE TOPLANMA YÖNTEMİ

Kişisel verileriniz, Şirketimizle hukuki ilişkinizin kurulması esnasında ve söz konusu ilişkinin devamı süresince sizlerden, üçüncü kişilerden ve yasal mercilerden olmak kaydıyla internet sitesi, mobil uygulamalar, elektronik posta, telefon, başvuru formları gibi araçlar üzerinden, Şirketimiz ile yapılan yazılı veya sözlü iletişim kanalları aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda toplanmaktadır. Bu doğrultuda toplanan kişisel verileriniz KVKK’nın 5, 8. ve 9. maddelerinde belirtilen ve aşağıda yer verilen hukuka uygunluk sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

 

  • Açık rızanın alınması,
  • Türk Ticaret Kanunu başta olmak üzere Şirketimizin tabi olduğu mevzuatta açıkça öngörülmüş olması, 
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, 
  • Hukuki yükümlülüğün yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

E.HAK VE TALEPLERİNİZ İÇİN İLETİŞİM

Kişisel verilerinizle ilgili sorularınızı ve taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları hakkında Tebliğ’de belirtilen şartlara uygun düzenlenmiş dilekçeyle Ekinciler Caddesi Yeni Sokak VIP Plaza No:5 Kat 7 Kavacık – Beykoz/ İstanbul adresine kimlik tespiti yapılmak suretiyle bizzat elden iletebilir ya da noter kanalıyla ulaştırabilirsiniz. Bunun yanında, [email protected] kayıtlı elektronik posta (KEP) adresine, güvenli elektronik imza ve mobil imza ya da tarafınızca şirketimize daha önce bildirilen ve tarafımızca teyit edilmiş olan şirket sistemimizdeki elektronik posta adresini kullanmak suretiyle [email protected] elektronik posta adresine iletebilirsiniz.

F.AYDINLATMA METNİ HAKKINDA

Bu Aydınlatma Metni Şirket tarafından yayımlandığı tarih itibariyle geçerli olacaktır. Şirket, bu Aydınlatma Metni’nde, gerekli olduğu takdirde, her zaman değişiklik yapabilir. Şirket tarafından yapılacak değişiklikler, Aydınlatma Metni’nin https://www.albertsolino.com/aydinlatma-metni/ adresinde yayımlanmasıyla birlikte geçerlilik kazanır.