ChatGPT İçerik Pazarlamasında Nasıl Kullanılır? - 2023
Albert Solino dijital pazarlama hizmet birimi olarak en güncel ve yaratıcı trendleri takip etmeye ve dijital dünyanın nabzını tutmaya devam ediyoruz. “OpenAI firması tarafından geliştirilerek eğitilen yapay zeka destekli dil modeli ChatGPT ile dijital dünya ile ilgili herkes gibi bizim de radarımızda. Alıştığımız sohbet robotlarından daha fazlasını sunan ChatGPT ile yapılabileceklere her gün yeni bir kalem ekleniyor, desek yanılmış olmayız. Bu makalemizde ChatGPT İçerik Pazarlaması konusunu ele alıp, bu konuda yazdırmaya çalıştığımız Türkçe makaleden örnekleri sizlerle paylaşacağız.
Explore!
Dijital pazarlama, kullanıcı deneyimi, içerik pazarlama ve benzeri konulardaki tüm yaklaşımlarımızı, danışmanlık sürecimizin detayları ve bu hizmetimizin püf noktalarının açıklandığı Digital Marketing Agency our page will be interesting to you.
Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin!
İçerik Pazarlaması Nedir?
İçerik Pazarlaması (Content Marketing) Nedir? başlıklı makalemizde de açıkladığımız üzere, içerik pazarlaması, tanımlanmış bir hedef kitleyi içeriğe çekmek, elde tutmak ve nihayetinde eyleme yönlendirmek için ilgili, değerli ve tutarlı içerik oluşturmaya ve paylaşmaya odaklanan bir dijital pazarlama stratejisidir. İçerik pazarlamasının amacı, hedef kitle ile güçlü bir ilişki kurarak bu ilişkiyi sürdürmek ve hedef kitlenin kararlar verme anında içeriğin bizzat kendisiyle yardımcı olmayı sağlamaktır. İçerik pazarlamasında bloglar, makaleler, listeler, videolar, infografikler, vaka çalışmaları, e-kitaplar gibi çeşitli içerik uygulamalarından yararlanılabilir.
ChatGPT İçerik Pazarlamasında Nasıl Kullanılır?
Editör ve içerik üreticilerinin en çok yaptığı sorgulamalar arasında ChatGPT’yi iş akışlarına yönelik nasıl kullanabileceklerine yönelik sorular yer alıyor. ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır? başlıklı makalemizde de belirttiğimiz üzere ChatGPT,
- Metin tamamlama
- Metin oluşturma
- Metin özetleme
- Anahtar kelime listesi sunma
- Çeviri yapma
- Soru cevaplama
- Metin sınıflandırması
- Örneklendirme sunma
gibi içerik üretimine yönelik belli başlı pek çok iş kaleminde içerik yazarlarına yardımcı olabiliyor.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta ChatGPT’yi ana içerik üreticisi olarak kurgulamak yerine bir yardımcı olarak görmek ve o yönde kullanmak. Bu bağlamda, sorgu cümlesi olarak “İçerik pazarlamasında ChatGPT nasıl kullanılabilir?” diye kendisine yönelttiğimizde, aldığımız yanıtlar şu yönde:
ChatGPT'yi içerik pazarlamasında şu şekillerde kullanabilirsiniz:
- Anahtar kelime araştırması: ChatGPT, arama motorlarının arama sonuçlarını nasıl sıraladığını ve kullanıcıların arama yapma eğilimlerini anlamaya yardımcı olabilir. Bunu yapmak için anahtar kelime araştırması yapmanıza ve içeriklerinizi bu kelimelere göre hedeflemenize yardımcı olabilir.
- İçerik üretimi: ChatGPT, size içerik üretmek için fikirler sunabilir ve ürettiğiniz içeriği SEO uyumlu hale getirmenize yardımcı olabilir. Örneğin, anahtar kelime yoğunluğunu ve yapılandırmayı denetleyebilir.
- İçerik yayınlama: ChatGPT, içeriğinizi yayınlarken ve analitik verileri izlerken size yardımcı olabilir. Örneğin, yayınladığınız içeriklerin performansını değerlendirmenize ve daha iyi sonuçlar için stratejiler geliştirmenize yardımcı olabilir.
Genel olarak, ChatGPT içerik pazarlaması için kullanabileceğiniz birçok farklı strateji ve teknik sunmaktadır. Ancak, en iyi sonuçlar için her zaman kullanılan araçlar ve tekniklerle birlikte kullanmanız önerilir.
Buradan yola çıkarak içerik pazarlamasına yönelik bir blog oluşturma stratejisini tercih ederek, ChatGPT’yi blog içeriğimize yönlendiriyoruz.
ChatGPT ile Örnek Blog İçeriği Oluşturmak
Blog içeriği oluştururken sorgu cümlesi olarak “İçerik pazarlaması hakkında bir makale yazmam gerekiyor ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Blog konusu, başlık fikirleri alabilir miyim?” şeklinde bir cümle kullanarak işe en başından başlamayı tercih ediyoruz. ChatGPT uygulamasının verdiği cevaplar aşağıda:
Görüldüğü üzere cevap olarak dönen 10 makale fikri İçerik pazarlaması konusunda internette ve konunun uzmanı içerik sitelerinde sıklıkla karşımıza çıkan başlıklardan oluşuyor. Bu bağlamda uygulamanın bu konu özelinde verdiğimiz ana fikir çerçevesinde tutarlı önerilerde bulunduğunu dile getirebiliriz. Bu öneriler arasından 5. madde olan “İçerik Pazarlamasının SEO ile nasıl etkileştiği” konu başlığını seçip, bu yönde ilerlemeyi tercih ediyoruz
"İçerik pazarlamasının SEO ile nasıl etkileştiği" başlığında bir makale hazırlayalım o zaman. Bu konuya dair uygun alt başlıklar oluşturabilir misin? Sorgusunu yönelttiğimizde ChatGPT oldukça işe yarar bir “İçindekiler” dökümü hazırlayarak işe başlıyor.
Gerçekten içi veri ile donatılmış, tutarlı paragraflar yazıldığında kapsamlı bir blog makalesi çıkabilecek alt başlık fikirleri sunuyor ChatGPT bizlere.
Peki başlığımız ve alt içerik başlıkları belli iken bu makaleyi hangi anahtar kelimeler çerçevesinde yazalım ki, SEO konusunu da atlamamış olalım. Sohbet mantığına devam ederek uygulamaya yine “Böyle bir makale için SEO odaklı anahtar kelime listesi alabilirmiyim?” komutunu yöneltiyoruz.
ChatGPT ufak bir uyarı ile bize böyle bir içerik için şu 10 anahtar kelime öbeğini sunuyor:
Benzer bir içerik sorgulamasını Google Anahtar Kelime Planlayıcısı’ndan yaptığımızda ise aldığımız sonuçlar şu şekilde:
Anahtar kelime fikirleri
- içerik pazarlaması nedir
- içerik pazarlama örnekleri
- dijital içerik pazarlaması nedir
- içerik pazarlaması makale
Görüldüğü üzere geliştirilmiş bir chatbot’u ile konuşarak ve onu yönlendirerek aldığımız dinamik cevaplar Anahtar Kelime Planlayıcısı (Keyword Planner)’ndan aldığımız statik cevaplardan daha kapsamlı ve yönlendirici.
Şimdi konu başlığını, alt başlıkları ve anahtar kelimeleri aldığımıza göre bu strateji çerçevesinde ChatGPT’nin eni konu bir makale yazma performansını da bu yönde test edebiliriz.
"Şimdi bu makaleyi yazmaya geçebilir miyiz?" Komutundan sonra ChatGpt yazıyı hazırlamaya başlıyor. İşte bu noktada içerik üreticilerinin çok dikkatli olması, hatta şu durumda ChatGPT’den beklentilerinin de çok yüksek olmaması gerekiyor. Neden mi? Sorunun cevabı aşağıda:
Öncelikle yazı yarım kaldı, çünkü ChatGPT’den bir kerede yazması oldukça uzun olan bir içeriğini sohbet yönetimi ile istedik. Bu gibi uzun içerikler için API uygulaması yazılması tavsiye ediliyor. Fakat API üretmek de ayrı bir uzmanlık alanı olduğundan işi içerik yazımı olan editörlerin ChatGPT AI’sini yönlendirip, gerektiğinde eğiterek ve önerilerini tek tek gözden geçirerek bu chatbot uygulamasını deneyimlemesini tavsiye ediyoruz.
Yazı yarım kaldığından ötürü yeni bir komut veriyoruz:
Öncelikle ChatGPT yarım kaldığını söylediğimiz makale akışına yarım bıraktığı yerden yani 2. Alt başlığın son h3 bölümünden değil de, doğrudan 4. maddeye atlayarak devam ediyor. Alt başlıklardaki cümleler aşağı yukarı bilgi olarak doğru olmakla birlikte, anlatım içerisinde sürekli aynı cümle şablonu tekrarlanıyor. İnsani bakış açısına sahip gerçek bir editörün birbirine bu kadar benzeyen cümleleri arka arkaya sıralamayacağını tahmin ediyoruz.
Öte yandan, yazının girişin kullanıcıdan “özür dilemesi” aslında OpenAI yetkililerinin dile getirdiği gibi ‘kullanıcının insani olarak sohbet edebileceğim bir chatbot uygulaması’ mantığı ile örtüşüyor.
Makaledeki 3. başlık eksik kaldığından ChatGPT’den bunu da tamamlamasını yeni bir komutla istiyoruz.
Görüldüğü üzere yazıyı yazmadan önce verdiği cevapta chatbot sunduğumuz başlığın aslında yazması gereken ama atladığı, kendi önerisi olan başlık olduğunu fark etmeden direkt yazın sürecine geçiyor. Yani aslında halen bir yapay zeka deneyimine mesafeli bir noktadayız. Öte yandan bu yazının da son paragrafını ‘farkında olmadan’ yarım bırakıyor. Bunu kendisine yönelttiğimizde aldığımız sonuç bu deney açısından daha da şaşırtıcı oluyor:
ChatGPT son alt başlığı yarım bıraktığını fark etmeden 4. başlığı yeniden ele aldığı bir paragraf yazmaya başladı. Bu noktada yazılımcıların kullanıcıya sunduğu “Stop Generation” özelliğini kullanarak yeniden aynı şeyi yazmasını engelliyoruz. Ve komutu daha da netleştirerek sadece “İçerik Yayınlama ve Analitik İzleme” alt başlığını yazmasını talep ediyoruz. Bu sefer ChatGPT beklentilerimiz doğrultusunda bir içerik sunuyor. Benzer komutlarla yarım kalan diğer alt başlıkları ve sonuç bölümünü de içeriğe uyumlu olacak biçimde tamamlamasını istediğimizde, uygulamanın bize sunduğu tüm paragrafları birleştiriyoruz. Ve ortaya yaklaşık 770 kelimelik bir içerik çıkıyor.
Aşağıda deneyimlediğimiz makalenin birleştirilmiş tam halini bulabilirsiniz:
- Giriş: İçerik pazarlaması ve SEO nedir?
İçerik pazarlaması ve SEO, internet dünyasında en önemli stratejilerden biridir. İçerik pazarlaması, markanızın hedef kitlesine ulaşmasını ve marka farkındalığını arttırması için içeriğinizin yayınlanması, paylaşılması ve yönlendirilmesi ile ilgilidir. SEO ise, arama motorları tarafından sitenizin nasıl listelendiğini ve bulunabilirliğini optimize etmenizi sağlar. İkisi de birbirine bağlı ve birbirlerinden etkilenir.
- İçerik pazarlamasının SEO üzerindeki etkileri
- İçerik kalitesi ve anahtar kelime optimizasyonu
İçerik pazarlaması, sitenizin içeriğinin kalitesini ve anahtar kelime optimizasyonunu etkiler. İçeriğinizin kalitesi, hedef kitlenize hitap etmesi, doğru ve güncel bilgiler içermesi gerekir. Aynı zamanda, anahtar kelime optimizasyonu da, sitenizin arama motorları tarafından daha iyi anlaşılmasını ve daha yüksek sıralamalarda listelenmesini sağlar. - İçerik paylaşımı ve backlink kazanma
İçerik pazarlaması, ayrıca sitenizin içeriğinin paylaşılmasını ve backlink kazanmasını da etkiler. İçeriğinizin paylaşılması, markanızın tanınmasını ve hedef kitlenize ulaşmasını arttırır. Backlink kazanma ise, sitenizin arama motorları tarafından daha güvenilir ve değerli olduğunun göstergesidir ve sıralamalarınızı arttırır. - İçerik güncellenişi ve site kullanılabilirliği
İçerik pazarlaması ayrıca, sitenizin içeriğinin güncellenişini ve site kullanılabilirliğini de etkiler. Güncel ve güncellenen içerik, hedef kitlenize hitap etmesi ve arama motorları tarafından daha çok tercih edilmesi anlamına gelir. Aynı zamanda, site kullanılabilirliğinin iyileşmesi de arama motorları tarafından pozitif bir şekilde değerlendirilir ve sitenizin arama sonuçları sıralamasında yükselmesine neden olabilir. Bu nedenle, içerik pazarlaması stratejiniz, sürekli olarak sitenizdeki içeriğin güncel ve kullanılabilir olmasını da içermelidir.
- İçerik kalitesi ve anahtar kelime optimizasyonu
- İçerik pazarlaması stratejisi ve SEO uyumu
İçerik pazarlaması ve SEO, birçok müşterinin web sitesine trafik çekmek ve arama motorlarındaki sıralamalarını artırmak için kullandıkları etkili araçlar olarak görülür. Her ikisi de web sitesinin performansını arttırma amacına hizmet eder ve birbirleriyle etkileşim içindedir. İçerik pazarlaması stratejisi, SEO uyumunu sağlamak için birçok adımı içerir.
- Anahtar kelime araştırması ve içerik hedeflemesi:
Anahtar kelime araştırması, içerik pazarlaması stratejisi için çok önemlidir. İşletmenin hedef kitlesini belirlemek için kullanılan anahtar kelime verileri, içerik üretiminde hedeflenen konuları ve kelimelere odaklanılmasını sağlar. İçerik pazarlaması, anahtar kelime optimizasyonunu da içerir ve hedeflenen kelimelere göre optimizasyon yapılması, SEO sıralamasını da arttırır.
- İçerik üretimi ve SEO uyumlu yapılandırma:
İçerik üretimi, içerik pazarlaması stratejisinin çok önemli bir parçasıdır. İçerik, anahtar kelime optimizasyonunu içeren, kaliteli, faydalı ve hedef kitleye hitap eden olmalıdır. İçerik, ayrıca SEO uyumlu yapılandırılmalıdır. İçerik başlıkları, meta açıklamaları, URL yapıları ve resim etiketleri gibi faktörler, içerik pazarlaması ve SEO uyumunu sağlamak için önemlidir.
- İçerik Yayınlama ve Analitik İzleme
Yayınladığınız içeriğin SEO uyumlu olduğundan emin olmanın bir diğer yolu, yayınlama ve analitik izleme işlemlerini doğru bir şekilde yapmaktır. İçerik yayınlarken, SEO uyumlu URL yapısı, meta açıklamaları, etiketler, başlıklar ve görsel içerik gibi faktörlerin düzgün bir şekilde kullanılmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca, yayınladığınız içeriğin arama motorları tarafından düzgün bir şekilde taranabilmesi için robots.txt ve sitemap dosyalarının da düzgün bir şekilde yapılandırılması gerekmektedir. Analitik izleme, yayınladığınız içeriklerin ne kadar etkili olduğunu ve hangi faktörlerin daha iyi sonuçlar verdiğini görmenizi sağlar. İçerik yayınlama ve analitik izleme işlemlerini doğru bir şekilde yaparsanız, SEO uyumlu içerik pazarlamanız daha verimli hale gelir ve daha yüksek arama sonuç sayfaları sıralamalarına ulaşmanız mümkün hale gelir.
- İçerik pazarlaması ve SEO arasındaki ilişki
- İçerik kalitesi ve arama sonuç sayfaları sıralaması
İçerik kalitesi ve arama sonuç sayfaları sıralaması İçerik pazarlaması, SEO için önemli bir faktördür çünkü içeriğin kalitesi arama motorları tarafından derecelendirilir ve bu, site sıralamasını etkiler. İçerik kalitesi, anahtar kelime optimizasyonu, kullanıcı deneyimi ve benzeri faktörleri içerir. Bunlar arama sonuç sayfalarında daha yüksek sıralama sağlar ve daha fazla trafik çeker. - İçerik paylaşımı ve sosyal medya etkisi
İçerik paylaşımı, SEO için önemlidir çünkü backlink kazanmanıza yardımcı olabilir. Backlink, bir siteye başka bir site tarafından atıfta bulunulmasıdır ve bu, arama motorları tarafından site güvenilirliğini ve değerini ölçmek için kullanılır. Ayrıca, sosyal medya platformları üzerinden içerik paylaşmak, site trafiğini arttırabilir ve sosyal sinyal olarak adlandırılan sosyal medya etkileri arama sonuçlarına da yansıyabilir. - İçerik güncellenişi ve site sıralaması
İçerik pazarlaması, sürekli olarak güncellenen ve yenilenen içeriği içerir. Bu, site sıralamasını ve trafiğini arttırabilir çünkü arama motorları güncel içeriği tercih eder. Ayrıca, içerik güncellendiğinde, kullanıcılar siteyi daha sık ziyaret eder ve daha uzun süre kalırlar, bu da arama motorları tarafından daha değerli bir site olarak değerlendirilmesine neden olur.
- İçerik kalitesi ve arama sonuç sayfaları sıralaması
- Sonuç: İçerik pazarlaması ve SEO uyumunun önemi
İçerik pazarlaması ve SEO uyumu, birbirlerini tamamlayan ve destekleyen iki önemli faktördür. İçerik pazarlaması, SEO için kaliteli içerik sağlar, backlink kazanma ve sosyal medya paylaşımı fırsatları sunar. SEO ise, içeriğinizin arama motorları tarafından daha iyi tanınmasını ve daha yüksek sıralarda görünmesini sağlar. Site kullanılabilirliği ve içerik güncellenişi de, içerik pazarlamasının bir sonucu olarak önemlidir. İçerik pazarlaması ve SEO uyumlu olarak yapıldığında, hedef kitlenize daha iyi ulaşma, marka farkındalığının artması ve daha yüksek müşteri potansiyelinin elde edilmesi gibi avantajlar sunar.
ChatGPT’nin Kontrol Edilmesi
Yukarıda paylaştığımız bu içeriği, ChatGPT’nin bize ilk sunduğu anahtar kelime listesine göre kontrol ettiğimizde kelime öbeklerinin en azından yarısını metinlerde kullanıldığını, birebir olmasa da anahtar kelimeleri farklı varyasyonlarla metne dağıttığını inceleyebiliyoruz.
Öte yandan dilbilgisi açısından akıcı ve kullanıcı dostu bir metinde olması gereken bağlaçlar, bir önceki ya da bir sonraki konu başlığına göndermeler ya da konular arasında semantik ilgili kuran olması gereken yorumlamaların hemen hemen hiçbirinin ChatGPT ile üretilen bu Türkçe içerikte henüz yer almadığını görüyoruz. Bilakis bazı alt başlıklarda kendisini benzer ifadelerle tekrarlıyor ama kendisi de henüz bunun farkında değil.
Bu noktadan sonra bu makale denemesindeki metinlerin orijinal olarak üretilip üretilmediğini, yani ChatgPT uygulamasının internetteki başka bir makaleden direk kopyala / yapıştır yöntemi ile cümleleri alıp almadığını iki farklı intihal kontrol sitesinden ayrıca kontrol ediyoruz. Her iki siteden de (https://smallseotools.com/plagiarism-checker/ and https://www.duplichecker.com/tr ) aldığımız sonuçlar metindeki cümlelerin %100 orijinal olduğu yönünde. Yani makaledeki cümleler bir insan bi editör kaleminden çıkmış gibi değil de daha robotik, daha duygusuz bir ifadeyle yazılmış gibi görünse de en azından kopyala / yapıştır bir içerik olmadığını söylemek mümkün. Herhangi bir örneklendirmenin, vaka analizinin yapılmadığı bu metinde, anlatılarda yuvarlak cümlelerin, genel geçer ifadelerin kullanıldığını söylemek mümkün. Öte yandan, uzun ve alt başlıklı kapsamlı bir metni tek seferde istemek yerine her ara başlığı ayrı ayrı komut olarak yönlendirip örneklendirme yapmasını talep etseydik muhtemelen ChatGPT’nin bize sunacağı cevaplar daha sağlıklı olacaktı.
Son olarak AI yazım araçları bu kadar gelişim göstermişken oyunun karşısında AI-denetleme mekanizmalarının da kurulduğunu eklemek gerek. ChatGPT dahil bir yapay zeka yazılımına yazdırdığınız metinlerin doğrudan AI mi olduğunu ya da insani bir dokunuşun olup olmadığını test eden bir mekanizmalar da henüz emekleme aşamasında. Çünkü hemen hemen hepsi sadece İngilizce dilinde servis veriyor; Türkçe makale denetleyen bir hizmete yukarıdaki metni verip sorgulama yaptığımızda bize %100 insan yazımı olduğu sonucunu verdi. Oysa gördüğünüz üzere ChatGPT’nin yazdığı metnin noktasına virgülüne dokunmadan, sadece paragrafları kendisine tamamlayarak makaleyi oluşturduk. Fakat yine bir insan elinden çıkan denetleme yazılımı da tam doğru yönlendirmeyi yapmaktan henüz uzakta görünüyor.
Sosyal Medya için ChatGPT Kullanma
İçerik pazarlamasına yönelik SEO uyumlu makale yazdırma deneyimizin son bir uzantısı olarak bahsi geçen makaleyi Facebook postu olarak paylaşacağımızı ve bu posta reklam vereceğimizi ifade ederek, bu sefer bunlara yönelik metin içeriği oluşturmasını talep ettik. ChatGPT’nin verdiği cevap aşağıdaki gibi oldu:
Evet, size etkili bir post ve reklam metni hazırlayabilirim.
Post Metni: "İçerik pazarlaması ve SEO hakkında her şeyi öğrenmek isteyenler için harika bir haber! Yeni bir blog yazımız yayında! İçerik pazarlamasının SEO ile nasıl etkileştiğini ve bu ikisinin birlikte nasıl en etkili hale gelebileceğini keşfedin. Başlamadan önce bu iki terim hakkında bilgi sahibi olmak ve stratejilerinizi düzenlemek çok önemlidir. Okumaya hazır mısınız? 📖 #içerikpazarlaması #SEO #strateji #digitalmarketing"
Reklam Metni: "İçerik pazarlaması ve SEO hakkında her şeyi öğrenmek istiyorsunuz değil mi? Yeni blog yazımız sizleri bekliyor! İçerik pazarlamasının SEO ile nasıl etkileştiğini ve en etkili hale nasıl gelebileceğini keşfedin. Başlamadan önce bu iki terim hakkında bilgi sahibi olun ve stratejilerinizi düzenleyin. Hemen okumaya başlayın! 📖 #içerikpazarlaması #SEO #strateji #digitalmarketing"
Türkçe diline hakim bir sosyal medya yöneticisinin bir blog makalesini “harika bir haber!” olarak paylaşmayacağını düşünerek yine de ciddi bir yazım ya da dilbilgisi hatası olmadan post metni hazırladığını ifade edebiliriz. Öte yandan sunduğu etiket (hashtag) önerilerinde de konunun orijinal, İngilizce versiyonuna da atıf yapması önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca konuyla ilgili emoji kullandığını da atlamayalım.
Sonuç olarak toparlamamız gerekirse, ChatGPT içerik pazarlaması dahil olmak üzere strateji ve metin oluşturmak için özellikle Türkçe dilinde fikir vermeye dayalı bir uygulama olarak kullanılabilir. Benzer bir sonuca ChatGPT Google Ads’te Nasıl Kullanılır? Başlıklı makalemizde de varmıştık. Görüleceği üzere siz ne komutu verirseniz cevapları da o yönde hazırlayan ve aynı çerçevede kalan bir deneyim hala ChatGPT ile içerik üretmek. Çünkü her dijital pazarlamacının bileceği gibi içerik pazarlamasına dair bir makale bu konuya dair stratejik örneklendirmeler olmadan tamamlanamaz ya da eksik kalır. ChatGPT’nin yukarıdaki üretimi çekirdek verileri sunmak açısından yararlı gibi görünmekle birlikte aslında başlı başına makale denemeyecek bir yazın eskizinden ibaret demek daha yerinde bir yorum olacaktır. Yazdığı her bir paragrafa en az 1 paragraf daha ilave edilip, bu metinlere örneklendirme, istatistik çalışması vb. eklemek gibi gerçek insani içgörüye ve know-how aktarımına ihtiyacı bulunuyor. Bu haliyle ChatGPT’den direk kopyala yapıştır mantığı ile aldığınız metinleri websitesinizde kullandığınızda arama motorlarını, şimdilik özgün cümleler açısından belki, ama gerçek kaliteli içerik açısından kandırmanız pek olası değil gibi.
Dijital pazarlama dünyasında nokta atışı en doğru içeriğin doğru hedef kitleye ulaşacak biçimde üretilmesi adına Albert Solino dijital pazarlama ajansı olarak uzman ekiplerimiz ile her zaman yanınızdayız!