Performans Pazarlaması: Şirketi Daha İyi Konumlandırmak İçin Önemli Bir Araç
Performans pazarlamasının önemi son birkaç yılda oldukça arttı. Ancak, mevcut pazarlamacılar kendilerine performans pazarlamasıyla ilgili hep şu soruyu soruyorlar: “Bunu yapabilir miyim?”, “Bunu bir çevrimiçi reklam ajansına bırakamaz mıyız?”
Eğer genel pazarlama akışını bilirseniz, raporu okuduğunuzda hangi alanların iyileştirilmesi gerektiği gibi çeşitli iç görüler elde edebilirsiniz. Lakin, performans pazarlaması kapsamında danışmanlık sağlayacak bir işletmenin size oldukça fazla yararı olacağını düşünüyoruz. Yine de, bir pazarlamacı olarak performans pazarlamasının temellerini bilmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Peki, performans pazarlaması nedir? Gelin hep beraber bakalım.
Performans Pazarlaması Nedir?
Performans pazarlaması, bir markanın, işletmenin veya müşterinin yalnızca dönüşüm, tıklama, satış veya kayıt gibi ölçülebilir sonuçlar için ödeme yaptığı bir pazarlama stratejisidir. Performansa dayalı pazarlama, pazarlama hunisi boyunca yer alan kanallar üzerinden doğru insanlara ulaşarak markanın etkisini en üst düzeye çıkarmasında büyük ölçüde yardımcı olur.
Tüm pazarlama; performans ve sonuçlar(key results) tarafından şeffaf bir şekilde yönlendirilmelidir. Bugünlerde kampanya ve strateji performansı hakkında her zamankinden daha değerli iç görülere sahibiz. Performans pazarlaması, pazarlama stratejinizin her öğesini her kanalda ölçmenize, ardından buna göre güncelleme ve optimize etmenize olanak tanır.
Performans pazarlaması veya sonuç pazarlaması, reklam verenin yalnızca elde edilen sonuçlar için ödeme yaptığı bir disiplindir. Şirketlerin pazarlama departmanları, performans optimizasyon ajanslarına giderek daha güven verici sonuçlar elde eder çünkü böylece yatırımlarıyla hedeflerine ulaşabileceklerini bilirler.
Bugün, istenen hedef genellikle etkilenen kitleden bir yanıt üretmekle ilgilidir. Bu, diğerleri arasında bir abonelik, beğeni, yönlendirme, kayıt veya satış oluşturma olabilir. Böylece, performans pazarlamasında artık tıklama başına veya gösterim başına değil, sonuç başına ödeme yaparsınız. Bir kampanyanın iyi gidip gitmediğini belirleyen faktör, tıklamaları, abonelikleri, satışları veya dönüşümleri gerçek zamanlı olarak kaydeden bir izleme sistemi aracılığıyla toplanan gerçek verilerdir.
Performans marketing stratejisi ile markalar, pazarlama bütçelerini ve gelirlerini maksimize etmeye odaklanabilir.
Performans pazarlaması, sonuçlarına göre bir reklam kampanyasını ücretlendirmek için kullanılan farklı teknikler olarak tanımlanabilir. Performans marketing, çevrimdışı kampanyalardan farklı olarak çok hassas ve gerçek zamanlı olduğundan, web pazarlaması alanında çok sık kullanılmaktadır.
Marka Pazarlaması ve Performans Pazarlaması
Marka tanıtımı, modern çevrimiçi pazarlamanın önemli bir yönüdür. Reklam verenlerin kalabalığın arasından sıyrılması gerekir ve marka pazarlamasının da amacı tam olarak budur. Marka bilinirliğini artıran pazarlama faaliyetlerine örnek olarak sosyal medyadaki kampanyalar, içerik pazarlaması ve doğal reklam verilebilir.
Satış Ortaklığı ve Performans Pazarlaması
Genellikle ” performans pazarlaması” ve “bağlı kuruluş pazarlaması” terimleri birbirinin yerine kullanıldığını görebiliyoruz. Bununla birlikte, bağlı kuruluş pazarlaması, performans pazarlamasının bir alt kategorisi olsa da , tüm performans pazarlama faaliyetleri, bağlı kuruluş ilişkileri ile ilgili değildir. Bağlı kuruluş pazarlamasında, reklamcılar ürün ve hizmetleri çevrimiçi olarak tanıtmak için komisyon öderler. Bağlı kuruluş pazarlamacıları, reklamveren sitelerinde satış oluşturmak için yayın platformlarını kullanır.
Performans Pazarlaması Çeşitleri
Performans pazarlamasının bir çok türü vardır. Gelin birkaçına göz atalım:
Yerel Reklamcılık
Bu, tıklama fırsatları yaratan ve yerleştirildikleri sitenin doğal görünümüne ve hissine saygı duyma eğiliminde olan bir tür ücretli hizmettir. Bu modelle ilgili en yaygın ödeme modelleri CPM (Cost Per Mille) ve TBM/PPC (Tıklama Başına Maliyet)’dir.
Sponsorlu Reklamcılık
Sponsorlu reklamcılık, bir markayı ve/veya ürünü tanıtmaya adanmış bir gönderi oluşturmayı amaçlar. Bu yayınlar trafiği ve dönüşümleri artırır ve genel olarak internette görünürlüğü artırır. Bu hizmetin karşılığı bazen ücretsiz ürünler şeklinde olabileceği gibi, CPM, CPA (Cost Per Action) veya CPC (Cost Per Click) ödemeleri şeklinde de olabilir.
Sosyal Ağlarda Reklam
Bu tür performans pazarlaması, trafiği ve görünürlüğü artırmak için sosyal medyaya dayanır. Genellikle beğenilere, etkileşime, satışlara ve tıklamalara odaklıdır. Organik gönderilerin zorluğu hakkında endişelenmenize gerek kalmadan tüketicileri çok hassas bir şekilde hedefleyebilirsiniz. Örneğin, sadece 25-55 yaş arası bir kitleye reklam verebilirsiniz.
Arama Motoru Pazarlaması
Arama motoru pazarlaması, ücretli ve organik aramalar yoluyla çalışır. Ancak ücretli kısım sadece performans pazarlaması söz konusu olduğunda devreye girer. Baidu veya Google gibi arama motoru markaları tarafından sunulan tıklama başına ödeme programları, arama motoru sonuç sayfalarında görünecek anahtar kelimeleri kullanarak görünürlüğünüzü oldukça artırabilir.
Performans Pazarlamasının Anahtarları
Amaç
Herhangi bir kârlı kampanyanın başlangıç noktası şu sorudur: “Neyi başarmayı amaçlıyoruz?” Olası satışlar, marka bilinirliği, internet trafiği, raporlama…
Kârlı bir pazarlama planının geliştirilmesinde somut ve ölçülebilir bir hedef esastır. Sonuçlar ancak önceden belirlenmiş bir hedefle çelişiyorsa değerlendirilebilir.
Ölçüm
Bir performans pazarlama eyleminin doğru yürütülmesi için her düzeydeki sonuçları tanımlamayı mümkün kılan araçlar gereklidir : gösterimler, tıklamalar, kayıtlar, indirmeler, satışlar…
Performansınızın ölçümünü bu yollarla yapmak size oldukça fayda sağlayacaktır.
Ücretlendirme Modelleri
Çevrimiçi kampanyalar için ödeme yapmak için farklı modeller vardır. Çevrimiçi reklamcılıkta her şey ölçülür, sunduğu en büyük avantajlardan biri budur ve bir pazarlama yöneticisinin kampanyasında uygulamak istediği stratejinin türüne bağlı olarak çeşitli ölçüm seçenekleri vardır.
Şimdi, performans pazarlamasının bu alanında, bizim için bilinmeyen birkaç temel terim vardır, örneğin:
- Tıklama: Bu, bir kullanıcının bir reklamı tıklama sayısıdır.
- Gösterimler: Kullanıcı tarafından görülen reklam etkilerinin sayısıdır.
- Etkileşimler: Bu, etkileşimli bir reklam öğesi içeren bir kampanyanın metriğidir.
- Gösterim süresi: Reklam öğesinin internette gösterildiği toplam sürenin toplam gösterimlere bölümüdür.
- Sıklık: Kullanıcının aldığı isabet sayısıdır.
- Ortalama görüntüleme süresi: Bu, reklam öğesinin kullanıcının ekranında görüntülenebilir olduğu ortalama süredir.
- Tıklama Çukuru (TO): Bir kampanya tarafından üretilen tıklama sayısının yayınlanan gösterimlere bölünmesinin sonucu olan tıklama oranıdır.
- eCPC: Her bir tıklamanın maliyetinin, yapılan yatırım arasında üretilen tıklama sayısına bölünmesiyle elde edilen hesaplamadır.
- CPU: Tahmini olarak ödenen birim başına maliyet.
- BGBM: Bin gösterim başına maliyet, tıklamaları hesaba katmadan bin etki için ödeme yaparsınız.
- TBM: Tıklama başına maliyet.
- EBM: Edinme başına maliyet, satış başına maliyet.
- CPL: Müşteri adayı başına maliyet veya kişi başına maliyet.
Performans Pazarlaması Nasıl Yapılır?
Performans pazarlaması teoride açıkça tanımlanmıştır, ancak bunu uygulamaya koymanın en iyi yolu nedir? Aşağıdaki performans pazarlaması örneğini düşünün:
Neredeyse bir yıldır çevrimiçi bir vintage giyim mağazası işlettiğinizi ve marka bilinirliğinizi, ziyaretçi sayınızı ve nihayetinde satışlarınızı artırmak için performans pazarlamasını kullanmak istediğinizi varsayalım.
Performans pazarlama stratejiniz, çevrimiçi mağazanıza eleştirel bir bakışla başlamalıdır. Tüm içerik, sadece ürün açıklamaları, fiyatlar, promosyonlar vb. değil, aynı zamanda şirket bilgileri veya ödeme veya nakliye bilgilerindeki değişiklikler de güncel olmalıdır. Ayrıca, sitenizin tasarımını ve işlevselliğini daha da geliştirip geliştiremeyeceğinizi kontrol etmelisiniz; yanıt verebilirlik, netlik ve kontrol edilebilirlik, başarılı bir performans pazarlama kampanyası için ön koşullardır.
Optimizasyon sırasında ürün ve fiyat gibi diğer önemli alanları da kontrol eder ve gerekirse ayarlamalar yaparsınız. En azılı rakiplerinizle fiyat açısından rekabet edebilir misiniz? Ürünleriniz benzersiz satış teklifi (USP) sunuyor mu? Kendinizi rakiplerinizden yeterince farklılaştırıyor musunuz?
Bu soruları netleştirmek, çevrimiçi mağazanızın başarısı için çok önemlidir. Ardından, kullanıcı ara yüzünü optimize etmeye geçebilirsiniz. Ziyaretçilerin mağazanızda kendilerini rahat hissetmeleri ve orada daha uzun süre kalmaları için sayfanın sezgisel olması, hızlı yüklenmesi ve iyi bir arama işlevi içermesi gerekir. Bu faktörlerin, yeni ziyaretçilerin müşterilere dönüştürülmesinde büyük etkisi vardır. Kullanım kolaylığı ve dönüşüm optimizasyonu, herhangi bir çevrimiçi pazarlama kampanyasının başarısında önemli bir rol oynar.
Online mağazanızı kurarken arama motoru optimizasyonunu (SEO) dikkate almadıysanız, bunu kesinlikle performans pazarlama kampanyanızın bir parçası haline getirmelisiniz. Gerekli önlemler (sayfa içi ve sayfa dışı optimizasyon), mağazanızın daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olarak yeni ziyaretçilerin ve potansiyel müşterilerin sizi Google gibi arama motorlarında bulmasını kolaylaştırır. Ayrıca, çevrimiçi mağazanız için Google’da bir reklam (SEA önlemleri) veya bir banner reklam (görüntülü reklamcılık) yapabilir ve böylece mağazanızın bilinirliğini artırabilirsiniz. Bu reklamlar e-ticarette (özellikle rekabette) çok güçlüdür.
Ancak bu metrikleri bir performans pazarlama kampanyasında kendi amaçlarınız için kullanmadan önce, başarının etkili bir şekilde ölçülmesi için gerekli ve önemli altyapı çalışmalarını da yapmayı ihmal etmemelisiniz.
Etkili ve Verimli Bir Performans Pazarlaması İçin Yapmanız Gerekenler
Performans pazarlaması yaparken dikkat etmeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir;
1. Ölçülebilir hedefler belirlemek
Kampanyayı yapıyoruz ama ne işimize yarayacak? Satışları artırmak, web sitesi trafiği oluşturmak veya kullanıcı etkinliğini artırmayı mı hedefliyoruz?
Reklamlarınızı oluşturmaya ve yayıncılarla etkileşim kurmaya başlamak için performansı ölçmek için bir metodoloji oluşturmanız gerekir.
2. Çevrimiçi pazarlama kanallarını seçmek
Yerel reklamcılık, bağlı kuruluş pazarlaması ve sosyal medya pazarlaması dahil olmak üzere en önemli pazarlama kanallarından bazılarını yazımızda özetledik. Çoğu performans pazarlama kampanyası, maksimum erişim için bu kanalların tümünü kullanır. Performans pazarlama araçlarıyla, belirli bir kampanya için en etkili kanalı seçmek üzere medyalar arası yatırım getirisini kolayca tahmin edebilirsiniz.
3. Bir pazarlama kampanyası başlatmak
Bir sonraki adım, bağlı kuruluşlarla iletişim kurmak ve hedef kitleye etkin bir şekilde ulaşabilmektir. Ayrıca, tamamen yaratıcılığınız ve özgürlüğünüzle, performansı optimize edilmiş kendi reklamlarınızı da oluşturabilirsiniz.
4. Kampanya sonuçlarının ölçümü
Son olarak, çeşitli analitik araçlar kullanarak kampanyanızı optimize etmeye başlayabilirsiniz. Bu aşamada, en iyi sonuçları alan trafik kaynaklarını belirlemek için müşteri edinme maliyetleri ve tıklama oranı gibi ilgili metrikleri izlemelisiniz.
Bir kampanya oluşturduktan sonra satış sonuçlarını beklemeniz gereken geleneksel reklamcılığın aksine, performans pazarlaması süreklidir. Ajans, müşteriler ve ortaklarla uzun vadeli ilişkiler kurmakla ilgilidir.
Performans Pazarlama Avantajları
KPI’lar için Optimize Edin
Performans pazarlaması, şirketinizin hedeflerine ulaşmasında büyük rol oynayan markanızın KPI’larına odaklanır. Pazarlamanız satış, elde tutma ve gelir gibi en önemli metrikleri artırmayı hedeflediğinde, bu metrikleri test ve optimize edebilirsiniz. Performans pazarlaması ve dönüşüm oranı optimizasyonu, kitlenize harekete geçmeleri için ilham vermek için ihtiyaç duyduğunuz verileri ve bilgileri sağlar.
Gösterim Metriklerine Değil Performansa Odaklanın
Çevrimiçi reklam alanı kalabalıktır ve ücretli arama ve sosyal medyada dijital reklamcılığın maliyetini artırır. Tıklamalar ve gösterimler daha pahalı hale geldiğinde, yalnızca trafik oluşturmaya değil, aynı zamanda nitelikli müşteri adaylarından kaliteli trafik oluşturmaya da odaklanmak çok önemlidir. Çevrimiçi performans pazarlaması, dijital reklamlarınızın boş metriklere değil sonuçlara odaklanmasını sağlar. Gösterimler bize net bir sonuç vermez çünkü bu sadece kullanıcıların reklamımızı ne kadar gördüğüyle alakalıdır. Performansa ve tıklamaya odaklanmak bize reklamdan sağladığımız başarıyı gösterir.
Kanallar Arasında Uyarlanabilirlik ve Esneklik
Markaların, yeniden hedefleme de dahil olmak üzere birden çok kanalda hedef kitlelerine erişmesi ve yeniden hedefleme yapması gerekir.
Performans pazarlaması yaklaşımı, tüm pazarlama planlarınızın ve araçlarınızın senkronize olduğundan emin olmak anlamına gelir, böylece kampanyalarınızı geniş ölçekte optimize ve tutarlı tutmuş olursunuz. Çapraz kanal testi, programınızın performansının bütünsel bir görünümünü sunarak etkileşimi ve sonuçları en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olur.
Faturalandırma performansa dayalıdır, bir reklam veren olarak paranızın karşılığında ne aldığınızı net bir şekilde bilirsiniz.
- Başarı, kampanya sona erdikten hemen sonra değil, kampanya boyunca doğru bir şekilde ölçülebilir. Böylece kullanılan reklam mecraları zamanında uyarlanabilmekte ve kampanya bir bütün olarak optimize edilebilmektedir.
- Performans pazarlaması, klasik bir pazarlama kampanyasına kolayca sığar.
- Mobil odaklı stratejiler veya artan potansiyel müşteri dönüşümü gibi şirketler adına ek gelir elde etmek için yeni fırsatlar ve yollar üretir.
- Sonuçların daha objektif bir şekilde kontrol edilmesini ve yatırım getirisinin (ROI) hesaplanmasını sağlar.
- Veri analizi eylemleriyle (Büyük Veri) birleştiğinde, performans pazarlama eylemleri çok yüksek etkinlik seviyelerine ulaşabilir.
- Çeşitli çevrimiçi reklamcılık yöntemlerinin etkili bir kombinasyon sağlar: e-posta pazarlaması, sosyal medya pazarlaması, görüntüleme vb.
- Eylemlerdeki yatırım getirisini (ROI) ölçmek, yalnızca tanımlanmış hedeflerden elde edilen sonuçları göz önünde bulundurarak daha kolay halledilebilir. En kârlı kanallara odaklanarak yatırımın daha iyi kontrol edilmesini sağlar.
- Gerçek zamanlı ölçüm, neyin en iyi sonucu verdiğini değerlendirmek için şirket eylemlerinin sürekli optimizasyonunu sağlar.
- E-posta pazarlaması, görüntülü reklamlar veya sosyal reklamlar gibi çok çeşitli kanallarda geliştirilebilir.
Performans Pazarlama vs Dijital Pazarlama
Performans pazarlaması, ödemenin yalnızca belirli bir hedefe ulaşıldığında, yani kampanya başlamadan önce yapılmadığı herhangi bir pazarlama stratejisine atıfta bulunmak için kullanılan bir terimdir.
Diğer bir deyişle, performans pazarlaması yalnızca kampanya net bir şekilde fark edilebilir ve ölçülebilir sonuçlar ürettiğinde devreye girer.
Performans pazarlaması çeşitli şekillerde kullanılabilir ve bunun içinde çalışmak için kullanılan araçlar ve süreçler, alana veya ajansa/danışmana özeldir. İçerik yayıncısı, belirli sayıda tıklama talep etmesini veya bir videonun belirli bir yüzdesine bakılmasını isteyerek bir uygulamaya, hizmete veya başka herhangi bir ürüne reklam yerleştirmeye karar verebilir.
Performans pazarlaması ile dijital pazarlama arasındaki fark, performans pazarlamasının, potansiyel müşteriler, dönüşümler ve satışlar gibi gerçek iş sonuçları üreten sonuçlara odaklanmasıdır. Dijital pazarlama, performans pazarlamasını kapsaması bakımından daha geniştir, ancak aynı zamanda dijital platformlarda ve cihazlarda erişim, marka bilinci oluşturma ve farkındalığı da içerir.
Buradaki fark, yaklaşımdan kaynaklanmaktadır. Ücretli reklamlar, sosyal reklamlar ve görüntülü reklamlar gibi dijital pazarlama kanalları başarılı bir performans pazarlama stratejisinin parçasıdır, ancak geleneksel dijital pazarlama genellikle erişim, gösterimler veya zevkler gibi içi boş ölçümlere odaklanır.
Performans pazarlaması, uzun vadeli, stratejik temel performans göstergelerine (KPI’lar) odaklanmak için bu içi boş ölçütlerin ötesine geçer. Bu, yalnızca katılım veya farkındalık değil, gelir yaratmaya ve elde tutmaya odaklanmak anlamına gelir. Geleneksel dijital pazarlamada yapılan çok da gerekli olmayan ölçütler bize net bir sonuç vermez ve yol göstermez.
Dijital pazarlama, çevrimiçi kanalları kullanan pazarlama veya reklamcılıktır. Performans pazarlaması, yalnızca belirli bir sonuç ortaya çıktığında ödeme yaptığınız bir ödeme modeli kullanan bir dijital pazarlama türüdür.
Çevrimiçi, online veya internet pazarlaması olarak da adlandırılan dijital pazarlama, çeşitli stratejileri, kanalları ve ödeme modellerini kapsayan geniş bir terimdir.
Performans pazarlaması ayrıca birden fazla kanal ve strateji içerebilir, ancak kullanılan ödeme modeli ile tanımlanır.
Ancak, bu yaklaşımı kullanmak başka farklılıklara da yol açabilir. Örneğin, performans pazarlama kampanyalarının hedefleri genellikle kısa vadelidir ve artan marka bilinirliği gibi hedefler yerine, oluşturulan potansiyel müşteriler gibi ölçülmesi kolay metriklere odaklanır.
Performans Pazarlama Ajansı Ne İş Yapar?
Performans pazarlaması, satış, potansiyel müşteri, olası satış veya tıklama (pazarlamacıların performans veya eylem için ödeme yaptığı) gibi belirli bir eylem gerçekleştirildiğinde reklam ortaklarına ödeme yapılan çevrimiçi pazarlama ve reklamcılık programlarını ifade eder. Akla gelebilecek ilk şey, Tıklama Başına Ödeme (PPC) arama motoru pazarlamacılığıdır.
Performans pazarlama ajansları ve performans pazarlama uzmanı, çeşitli dijital kanallarda performans pazarlama kampanyalarının yürütülmesine ve analizine yardımcı olarak işletmelere büyük katkılar sağlar.
KPI’ların Uygulanması
Albert Solino pazarlama performansı ajansı, sektörünüze, stratejinize ve hedeflerinize göre takip etmeniz gereken en alakalı Temel Performans Göstergelerini sizinle birlikte tanımlar. Bu, sitenizde gözlemlenen ziyaretçi sayısı, hemen çıkma oranı ve sayfa sayısı olabilir. Danışılan ve bunlara harcanan zaman, gözlenen açılış ve tıklama oranları, elde edilen olası satış ve potansiyel müşteri sayısı, elde edilen ciro… Bu değişkenler sitenizde, e-postalarınızda veya kampanyalarınızda gözlemlenebilir. Sonuçta bu, uygulanan bütçeye göre elde edilen yatırım getirisini daha iyi hesaplamanızı sağlar. KPI’ların uygulanması temeldir, ancak küçümsenmeyecek bir adım, doğru kriterlere göre bir takip yapmak ve net raporlamayı ortaya koymaktır. Her şeyden önce takip edilecek kampanyaların sonuçları hakkında birçok bilgi verip bizi aydınlatabilecek verileri iletin.
Açılış Sayfalarını Ayarlama
Açılış sayfası, adından da anlaşılacağı gibi, bir İnternet kullanıcısının sitenizdeki veya harici içerikteki bir harekete geçirici mesajı tıkladıktan sonra geldiği sayfayı belirtir. Bu bağlantı bir haber bülteninden, bir sosyal ağdan, bir reklam başlığı vb. yerlerden gelebilir. Bu nedenle bir açılış sayfası, basit bir ziyaretçiyi nitelikli bir potansiyel müşteriye, hatta etkili bir müşteriye dönüştürmeyi amaçlar. Hem mimarinin optimizasyonunda, hem tasarım önerisinde hem de güvence içeriğinde, müşterilerimiz için açılış sayfalarının yapımı, dağıtımı ve optimizasyonuna A’dan Z’ye müdahale ediyoruz.
A/B Testlerini Gerçekleştirme
Yeni bir site veya mobil uygulama, açılış sayfası, bir haber bülteni veya kampanya dağıtımı başlatırken, bunları daha iyi ayarlamak için mevcut her öğenin performansını gözlemlemek ve böylece izlenen KPI’ların sonuçlarını optimize etmek ilginç olabilir. Metnin yazı tipi ve boyutu, kullanılan renkler, çeşitli entegre görsellerin düzeni, harekete geçirici mesajların metinleri gibi bir sayfanın dönüşüm oranını etkileyebilecek 200’e kadar öğe vardır. Bu amaçla, Albert Solino Dijital Pazarlama Ajansı, kitlenizi dönüştürmek, reklam stratejisini uygulamaya koymak ve mümkün olan en iyi kombinasyonları tanımlamak için birçok değerli araç kullanır.
Analitik
Bu KPI’ları gözlemlemek ve ölçmek için Google Analytics ve Google Tag Manager (Google Etiket Yöneticisi), Google Ads, Google Search Console gibi Analytics izleme ve raporlama çözümlerini kullanıyor ve uyguluyoruz. Bir API aracılığıyla veri toplamasını, ardından verileri hem yeniden pazarlamada hem de pazarlama otomasyonu aracında paylaşmak için bir dizi pazarlama cihazı, veritabanları ve analize geçirimini öneriyoruz.
Albert Solino’da kampanyalarınızın yönetiminde insan yönüne ve desteğe büyük önem veriyoruz. Bu stratejik bölümde şirketiniz için benimseyeceğiniz stratejiyi birlikte değerlendirip tartışıyoruz. Bu stratejik uygulamada aşağıdaki uygulamaları yapmanızı amaçlıyoruz:
- Markalaşma, trafik, yatırım getirisi ve ciro açısından şirket hedeflerini belirlemek
- Uygun satın alma kollarını belirlemek
- Hedefinizi ve uygun yayıncıları belirlemek
- Ücretlendirme politikasını tanımlamak (CPC, CPA, CPL, PPC vb.)
- Reklam biçimlerinin seçimini yapmak (afişler, metin bağlantıları, e-posta gönderme, görüntüleme, sosyal medya, yeniden hedefleme vb.)
Yukarıdakilerden sonra aşağıdaki uygulamalara geçiyoruz:
- Performans pazarlama kampanyalarınızın uygulanması ve optimizasyonu
- Gelen pazarlamadaki uzmanlığımız ile trafik edinme becerilerimiz bir araya geldiğinde performans pazarlama stratejinizin optimum şekilde uygulanması
Sizinle olan işbirliği içinde geliştirdiğimiz stratejiye dayanarak, şunları yapabileceğiz:
- Reklamlarınızı yazmak ve oluşturmak
- Reklamlarınızı yapılandırmak (boyut, konum vb.)
- Kampanyalarınızın takibini yapmak
- Maliyetlerinizin maksimum yönetimi sayesinde yatırım getirinizin optimizasyonunu yapmak
- Kampanya istatistiklerinizin düzenli analizi ve KPI’ların optimizasyonunu yapmak
Performans Pazarlama Ajansı ile Çalışmanın Faydaları
Bir performans pazarlama ajansıyla çalışmaktan elde edeceğiniz faydalardan bazıları, performans pazarlamasının doğasından gelir.
Albert Solino olarak deneyimli ekibimiz ile avantaj üstüne avantaj ekleriz:
Veriye dayalı sonuçlar
Performans pazarlamasının doğası gereği, performans pazarlama ajansları veri odaklıdır. Bir performans pazarlama ajansıyla çalıştığınızda, harcamalarınızı, sonuçlarınızı net bir şekilde izlemenize ve verileri kullanarak kampanyaların değerini iletmenize yardımcı olabilirler.
Dijital olarak yerel kalma
Birçok geleneksel pazarlama ajansı, dijital ve performans pazarlama hizmetlerini ekleyerek müşteri ihtiyaçlarına uyum sağlamıştır. Öte yandan, performans pazarlama ajansları dijital pazarlama amaçları için doğmuştur. Uzmanlıkları, markanızı dünyaya tanıtmak için kullanılan çevrimiçi mekanizmaları anlamakta yatar.
İleri teknoloji
Performans pazarlama ajansları, performans pazarlamanızın etkinliğini daha iyi analiz edebilen ve sonraki adımlarınızın ne olması gerektiği konusunda size fikir veren teknolojiden yararlanır. Performans pazarlama ajansınız gerekli ve yeterli teknolojileri kullanıyorsa, verileri müşteri yolculuğunu anlamlı kılacak ve tüm yürütme kanallarında en etkili büyüme sürücülerini tanımlayacak şekilde bir araya getirebilir. Albert Solino Dijital Ajans olarak tam da bunu yapıyoruz.
Uzman tavsiyesi
Bir performans pazarlama ajansıyla çalışmak, bu alandaki uzmanlara erişmenizi sağlar. Bazı işletmeler için, performans pazarlama ihtiyaçlarını dışarıdan temin etmek, şirketlerinden birini işe almak ve onları eğitimli tutmaktan daha mantıklı olabilir. Performans pazarlama ajanslarında, kendi şirketinizde sahip olamayabileceğiniz her performans pazarlama kanalında uzmanlar bulabilir, onların değerli bilgi ve deneyimlerinden yararlanabilirsiniz. Albert Solino deneyimli kadromuzla şirketinizi en iyi hale getirmek için varız.
Performans Pazarlama Ajansı Nasıl Seçilir?
Güvenilir bir ortak/danışman bulmak istiyorsanız, birlikte çalışacağınız potansiyel ajansların amaç ve yeteneklerini de net bir şekilde anlamalısınız. Bir işbirliği anlaşması imzalamadan önce, aşağıdaki önemli performans pazarlama ajansı sorularının cevaplarını düşünün ve gözden geçirin:
- En iyi performans pazarlama ajansını nereden bulursunuz?
Aradığınız gerekli danışmanlık deneyimini kazanmış diğer kurumların tavsiyelerini dinleyin.
- Ajansın projelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Uzmanlar birkaç yaklaşım kullanabilir, bu nedenle iş ihtiyaçlarınızı karşılamak için önceden uygulamış olduğu ve uygulamaya devam ettikleri temel stratejileri öğrenmek önemlidir.
- Performans pazarlamasını neden kullanmalısınız?
Örneğin, bir promosyon stratejisi uygulamak için olabilir.
- İçerikleriyle düzenli olarak etkileşime giren ilgili bir takipçi kitlesi var mı?
- Etkileşimlerden herhangi biri (sahte takipçi, sahte beğeni vs.) şüpheli görünüyor mu?
- Olası satışların optimal maliyeti nedir?
Fiyat, reklam kampanyasının amaçlarına ve kurumun beceri düzeyi ile bağlantılı olabilir.
- Ajansın çalışmalarını kim izleyecek?
Kontrolü beraber elde tutup, hatta kendinizin elde tutup bir yol belirlemesi süreç adına olumlu olacaktır.
- Pratik çözümler sunuyorlar mı?
Her strateji benzersiz olmalıdır çünkü her şirket aynı değildir. Özel bir yaklaşım kullanmazsanız işletmeniz için en iyi sonuçları elde etmeniz zorlaşabilir.
- İşinizin güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz?
Performans pazarlama ajansıyla ortaklık yapılırken paylaşılan veriler çok önemlidir ve dikkatli bir şekilde korunmalıdır.
- Tarzları ve sesleri markamla uyumlu mu?
- Başka performans pazarlama programları yaptılar mı?
- Eğer daha önce performans pazarlama programları yaptıysalar, nasıl gittiğini ve ortaklarının ne kadar memnun kaldığını öğrenmek mümkün mü?
Birinci sınıf bir dijital ajansla çalışmak, zaman ve çabanıza değerdir. Gelin siz de Albert Solino’yla performans pazarlama kavramına giriş yapın!
Hizmetlerimizle ilgili daha fazla bilgi edinin...
Dijital Pazarlama Ajansı Hizmetlerimiz: SEO ve Web Sitesi Yönetimi, Marka Konumlandırma ve Marka Stratejisi, Kreatif Hizmetler, Sektör ve Rakip Analizi, Sosyal Medya ve Google Ads Yönetimi, İçerik Pazarlama ve E-mail Pazarlama.
SEO Ajansı Hizmetlerimiz: Anahtar Kelime Araştırma Stratejisi, Site İçi SEO, Site Dışı SEO, E-ticaret SEO ve İçerik Planlama.
Dijital Pazarlama Danışmanlığı Hizmetlerimiz: İşinizi Google Ads ile Büyütüyoruz, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) İle Arama Sonuçlarına Hakim Olmanızı Sağlıyoruz, Kişiye Özel E-Posta Pazarlama Çalışmalarını Uyguluyoruz, Sosyal Medya Yönetimi ve İçerik Pazarlama Çalışmalarını Gerçekleştiriyoruz.